Je bent op zoek naar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Voor deze leeftijd zijn er enorm veel leuke en interessante boeken geschreven. Kinderen van deze leeftijdsgroep zijn namelijk van alles aan het ontdekken. Daarom kom je allerlei informatieve boeken, maar ook leuke verhaalboeken tegen. Doe-boeken zijn ook populair binnen deze groep. Door de vele keuzemogelijkheden vinden vele ouders/verzorgers het moeilijk om het ideale boek uit te kiezen. Toch wil je het lezen stimuleren, omdat dit goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast is lezen ook gewoon leuk als je het juiste kinderboek hebt. Wil je er zeker van zijn dat je kind geniet van het boek? Dan is het handig om hem/haar zelf een boek uit te laten kiezen. Zo kies je geen onderwerp uit dat het kind niet aantrekt. Vind hier het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar!

Leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar van 2020

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het uitkiezen van een kinderboek. Zo kun je nagaan welke boeken voor de desbetreffende leeftijdscategorie geschikt zijn. Je kunt ook een boek uitkiezen aan de hand van het leesniveau van het kind. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor jongens- of meisjesboeken. Houd er wel rekening mee dat de laatste optie niet ideaal is. Dit komt doordat sommige meisjes ook met volle teugen genieten van “jongensboeken” en omgekeerd. Om op een eenvoudige manier een leuk boek uit te kiezen, kun je een populair boek selecteren. In dit artikel vertellen we je over populaire boeken voor 8- tot 10-jarigen. Je vindt dus gemakkelijk het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Lees snel het artikel en beslis zelf welk boek voor jou het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar is!

1. Escape boek

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over verschillende soorten boeken. Daarbij hebben we als voorbeeld verhaalboeken, informatieve boeken en doe-boeken benoemd. Sommige boeken behoren niet tot slechts 1 van deze categorieën. Dit komt doordat er misschien een verhaal Escape boekverteld wordt, maar jij als lezer ook opdrachten moet uitvoeren. Daarnaast zijn sommige verhaalboeken ook informatief. Is een doe-verhaalboek volgens jou het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan raden wij het boek Escape boek aan. Dit boek is uniek, omdat het een doe-boek is dat gecombineerd is met een verhaalboek. Om deze reden is het boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Het boek Escape boek gaat over Lia. Zij heeft een merkwaardig talent. Ze kan namelijk in de hoofden van andere personen kijken. Op die manier achterhaalt ze geheimen en herinneringen. Op een dag krijgt ze een uitnodiging van een geheim broederschap van “deuropeners”. Zij stellen Lia op de proef. Ze moet namelijk allerlei raadsels oplossen. Echter, het lukt haar niet om deze alleen op te lossen. Daar heeft ze jouw hulp voor nodig. Wanneer je samen met Lia een raadsel of puzzel hebt opgelost, zie je naar welke bladzijde je moet gaan voor het vervolg van het verhaal. Maak je echter geen zorgen, omdat je achterin van het boek de oplossingen ook kunt vinden. Het maakt dus niet zoveel uit als je niet uit een van de puzzels komt.

Eigenschappen van het boek Escape boek:

2. Harry Potter 1 – Harry Potter and the Philosopher’s Stone | Illustrated Edition

Als je zoekt naar een leuk kinderboek, dan kun je desgewenst kiezen voor een klassieker. Hierbij verwijzen we naar 2 typen boeken. Denk maar aan de boeken die al vele jaren oud zijn, maar toch leuk blijven. Ook kun je denken aan boeken die allerlei prijsjes hebben gewonnen. Je weet op die Harry Potter 1 - Harry Potter and the Philosopher's Stone Illustrated Editionmanier namelijk dat vele andere lezers van het boek hebben genoten. De kans is dus groot dat jouw kind het boek ook leuk vindt. Klinkt een klassieker daarom als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan kun je kiezen voor het boek Harry Potter 1 – Harry Potter and the Philosopher’s Stone | Illustrated Edition. Dit boek is een klassieker op zichzelf. De Harry Potter reeks bestaat immers al een aantal jaar en heeft tevens diverse prijzen in de wacht gesleept.

Je begrijpt dus meteen waarom dit boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar is. Harry Potter 1 – Harry Potter and the Philosopher’s Stone | Illustrated Edition is een vernieuwde versie van het boek. In deze versie word je betoverd door de fantastische weergave van de tovenaarswereld. Je komt bovendien al de geliefde personages, volledig in kleur tegen. Hierdoor gaat het boek leven. Ook is er gezorgd voor leuke details en humor, wat past bij de tijdloze klassieker. Dit boek is het perfecte instapboek voordat je kind de volledige Harry Potter reeks leest. Laat je kind dus gauw zien hoe Harry alles leert over bezemstelen, monsters en toverdranken!

Eigenschappen van het boek Harry Potter 1 – Harry Potter and the Philosopher’s Stone | Illustrated Edition:

3. Ontzettend irritant

Sommige kinderen zijn enorm irritant en hebben het zelf niet door. Er zijn ook andere kinderen die helemaal niet irritant zijn. Als je als mens niet op de hoogte bent van je gedrag, dan kun je er ook niet aan werken. Daarom is het belangrijk dat irritante kinderen ook begrijpen dat ze irritant zijn. Ontzettend irritantIs het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar een boek over irritant zijn? Dan kies je voor het boek Ontzettend irritant. Dit boek zit vol grappige verhalen over een irritante vlieg. Daarnaast kom je er allerlei gekke danspasjes in tegen en een loodzwaar kampeerbed. Het boek is dus het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar die irritant zijn.

Misschien wil je wat meer weten over de inhoud van het boek Ontzettend irritant. De ik-persoon in het boek is Andy. Zijn hele leven draait om mensen irriteren. Hierbij heeft hij het met name gemunt op zijn ouders en zus. Het is begrijpelijk dat zij het irritante gedrag van Andy niet prettig vinden. Daarom hebben de 9 verhalen in het boek ook steeds een open einde. Hierbij is er sprake van chaos en irritatie die het kookpunt heeft bereikt. Het leuke van het boek is dat je in groepsverband kunt praten over hoe de ouders kunnen reageren op de situatie. Daarom is het boek ook ideaal om voor te lezen aan het einde van een vermoeiende schooldag. Zo verlaten de leerlingen het klaslokaal opgewekt.

Eigenschappen van het boek Ontzettend irritant:

4. Costa Banana 4 – Ufo-alarm

In dit artikel hebben we het al over verschillende soorten boeken gehad. We hebben het gehad over een verzameling van verschillende verhalen, een doe-verhaalboek en zelfs een aangepaste klassieker. Echter, sommige kinderen willen het liefst een boek lezen dat afkomstig is uit een reeks. Costa Banana 4 - Ufo-alarmDit kan te maken hebben met het feit dat het volgende boek ook over hun favoriete boekpersonages gaat. Is een boek uit een reeks volgens jou dus het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Kies dan voor het boek Costa Banana 4 – Ufo-alarm. Dit boek is afkomstig uit een supergrappige en populaire kinderboekenserie. De serie heet Costa Banana.

Zoals je waarschijnlijk al had geconcludeerd, is Costa Banana 4 – Ufo-alarm het vierde deel uit de reeks. In het boek vind je allerlei leuke zwart-witillustraties. Deze maken het boek nog aantrekkelijker. Laten we je een beetje vertellen over het verhaal. President Pablo Fernando krijgt een boodschap uit de ruimte terwijl er ufo’s rond het paleis vliegen. Het blijkt dat wezens van een verre planeet hem als leider willen. Om dit gedaan te krijgen, moet hij wel eerst een ruimtereis maken. De president vindt dit een leuke kans. Echter, Rosa heeft haar twijfels. Ze weet namelijk niet wie de wezens eigenlijk zijn en of ze wel zijn te vertrouwen. Dit spannende boek is wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Eigenschappen van het boek Costa Banana 4 – Ufo-alarm:

5. Seks en zo

Verschillende kinderen hebben verschillende voorkeuren. Dit geldt voor wat ze eten, maar ook de boeken die ze lezen. Sommige kinderen willen bijvoorbeeld alleen spannende boeken over fantasieplekken lezen. Andere kinderen daarentegen willen het liefst meer over de wereld te wetenSeks en zo komen. De kinderen die meer over de wereld en alles om zich heen willen weten, stellen vaak veel vragen. Daarom geven we dergelijke kinderen informatieve boeken om te lezen. Ze verrijken daarmee hun kennis, maar genieten ook van de informatie in het boek. Is een dergelijk boek over seks het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan kies je voor het boek Seks en zo.

Wij vinden dat het boek Seks en zo een aanrader is. Het boek is namelijk ideaal voor groeiende kinderen, met veranderende lichamen en gevoelens, die meer hierover willen weten. Voor jouw kind is het wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. In het boek wordt er vrij uitvoerig en openhartig gesproken over de lichamelijke ontwikkeling van jongens en meisjes. Hierbij is er gefocust op jongens en meisjes tussen hun negende en vijftiende jaar. Eerst is er gezorgd voor een korte inleiding. Vervolgens lees je in 6 hoofdstukken over het lichaam, puberteit, baby’s en gezinnen en ook gezond zijn en blijven. De meest voorkomende vragen op seksueel gebied worden tevens adequaat beantwoord.

Eigenschappen van het boek Seks en zo: