Meestal zijn beginnende lezers zeer gemotiveerd. Dan willen ze graag oefenen, zelfs wanneer de woordjes een beetje moeilijk voor hen zijn. Echter, je wil ook kinderen die nog niet lezen stimuleren. Dit doe je door voorleesboekjes voor hen te kopen. Dergelijke boekjes lees je aan hen voor. Wil je dat je kind zelf nieuwe dingen ontdekt en zelf aan de slag gaat? Dan komt een zoekboekje beter van pas. Bij het uitkiezen van het beste zoekboek kun je op verschillende zaken letten. Denk er maar aan dat de meeste zoekboekjes opdrachten bevatten. Misschien zie je een voorwerp dat je terug moet vinden. Bij andere boekjes moet jij als ouder/verzorger de opdrachten voorlezen. Je kunt ook kiezen voor verschillende onderwerpen. Ga dus na welke boeken bij je kind passen en kies zo het beste zoekboek voor hem/haar uit!

Beste zoekboek van 2020

Een zoekboek bestaat uit kijken, zoeken en ontdekken. Dit gebeurt op verschillende manieren. Misschien leer je iets nieuws over de verschillende seizoenen. In andere boekjes ligt de focus daarentegen op beroepen of voertuigen. Het komt er dus op neer dat je kennis maakt met verschillende plekken, voorwerpen, dieren en personen. Hierdoor leert je kind al speurend nieuwe dingen. Eigenlijk kun je een dergelijk boek ook zien als al lerend spelen. Wij begrijpen dat het vanwege de vele keuzemogelijkheden moeilijk kan zijn om het beste zoekboek uit te kiezen. Daarom helpen we je op weg. We hebben een verzameling gemaakt van de 5 populairste zoekboeken van dit moment. Elk van deze boeken beschrijven we afzonderlijk, waardoor je weet wat je ervan kunt verwachten. Je kunt de verschillende boeken ook met elkaar vergelijken. Op die manier is het uitkiezen van het beste zoekboek een stuk gemakkelijker.

1. Het grote zoek en vindboek

Het grote zoek en vindboekHierboven hebben we gesproken over zoek- en vindboeken over bepaalde thema’s. Dergelijke boeken zijn handig als je je kind gericht iets wil leren. Echter, je kunt ook kiezen voor een dergelijk boek om je kind gewoon gezellig bezig te houden. In dat geval komen de algemenere vind- en zoekboeken beter van pas. Is het beste zoekboek voor jou een algemene variant? Maar moet het boek herkenbaar zijn voor je kleine spruit? Dan kies je voor het boek Het grote zoek en vindboek. Wij vinden dat dit boek het beste zoekboek is om je kind aangenaam bezig te houden. In het boek kom je namelijk acht grappige zoekplaten tegen. Het is de bedoeling dat je de willekeurige items terugvindt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je op zoek gaat naar vijf parachutes, twee ballonnen en vier eierschalen. In de vrolijke zoekplaten kom je verschillende situaties tegen, dus je raakt niet gauw uitgekeken!

Eigenschappen van het boek Het grote zoek en vindboek:

2. Gonnie & Vriendjes – Zoek en vind

Gonnie & Vriendjes – Zoek en vindDe meeste kinderen van nu spelen het liefst spelletjes op de computer, telefoon of tablet. Echter, er zijn ook spelletjes van vroeger die nog steeds leuk zijn. Denk maar aan verstoppertje. Bij dit spel moet 1 persoon met de ogen dicht tellen terwijl alle andere personen zich verstoppen. Na het tellen ga je op zoek naar de verstopte personen. Is jouw kind dol op dit spel? Dan is een zoekboek in de stijl van verstoppertje wellicht het beste zoekboek voor jouw kind. Wij kennen een dergelijk boekje, namelijk Gonnie & Vriendjes – Zoek en vind. Dit boek is wellicht het beste zoekboek voor jouw kind. Het gaat namelijk over Gonnie. Zij moet de gansjes die zich hebben verstopt gaan zoeken. Ze vindt Gijsje, Eddie en Bo al gauw. Maar Ollie heeft zich goed verstopt. Help jij haar om Ollie te vinden? Je kunt een kijkje nemen onder de flapjes!

Eigenschappen van het boek Gonnie & Vriendjes – Zoek en vind:

3. Bumba – Mijn groot zoekboek

Bumba – Mijn groot zoekboekSommige personen adviseren ouders om te kiezen voor zoek- en vindboeken over personages die kinderen leuk vinden. Daarbij kun je denken aan boekpersonages zoals Donald Duck of Dikke Dik, maar ook aan televisiepersonages zoals Dora en Diego. Door te kiezen voor een herkenbaar personage, vind je kind het boek leuker. Hierdoor doet hij/zij meer moeite om de gevraagde voorwerpen, personen en dieren te vinden. Is jouw kind een fan van het televisiefiguurtje clown Bumba? Dan kennen wij het beste zoekboek voor hem/haar. Dit boek heet Bumba – Mijn groot zoekboek. Hoewel het boek draait om Bumba, blijft het interessant. Bumba gaat namelijk naar de boerderij, koopt spullen in de winkel, enzovoorts. Hierdoor worden de onderwerpen niet eentonig. Je kind leert ook om voorwerpen te benoemen en terug te vinden in de tekeningen. Is dit leuke boekje daarom het beste zoekboek voor Bumba fans?

Eigenschappen van het boek Bumba – Mijn groot zoekboek:

4. Mijn groot dieren kijk- en zoekboek

Mijn groot dieren kijk- en zoekboekElk kind is uniek. Daarom hebben kinderen ook uiteenlopende interesses. Denk er maar aan dat het ene kind houdt van boeken over sport terwijl een ander kind van dieren houdt. Is jouw kind ook zo geïnteresseerd in het dierenrijk? Dan kun je hem/haar verrassen met het beste zoekboek over de wereld van de dieren. Hier verwijzen we naar het boek Mijn groot dieren kijk- en zoekboek. Dit boek is voor dierenliefhebbers wellicht het beste zoekboek. Je komt namelijk dieren tegen van over de hele wereld. Denk maar aan dieren in het bos dicht bij huis, in het hoge noorden en zelfs in het verre Afrika. Dit boek neemt je mee op ontdekkingsreis naar de dieren over de hele wereld. Zo kun je zoeken naar schattige ijsberen, olifanten die een bad nemen en ook een lief reekalfje. Er is midden in de dierendrukte ook een papegaai verstopt. Kun je hem vinden?

Eigenschappen van het boek Mijn groot dieren kijk- en zoekboek:

5. Mijn eerste kijk- en zoekboek

Mijn eerste kijk- en zoekboekJe hebt gezien dat de meeste zoek- en vindboeken over een bepaald thema gaan. We hebben echter ook gesproken over een algemeen boekje met meerdere thema’s. Heeft je kind al meerdere zoek- en vindboeken verslonden en zoek je daarom naar een boek met onvoorspelbare prenten? Dan kennen wij het beste zoekboek voor jouw kind. Hier verwijzen we naar het boek Mijn eerste kijk- en zoekboek. Dit boek is wellicht het beste zoekboek voor jouw kind. De opdrachten in dit boek zijn immers bizar. Zo kun je een poes op een fiets tegenkomen. Er is zelfs een pinguïn met een hoed ergens verborgen. Kun je misschien de slang vinden die met een raket naar de ruimte vliegt? Wanneer je een pagina omslaat, ontdek je een nieuw thema. Je raakt dus niet gauw uitgekeken. Bekijk de bizarre prenten samen met je kind en ontdek steeds iets nieuws!

Eigenschappen van het boek Mijn eerste kijk- en zoekboek: