Iedereen heeft vrienden en vriendinnen. We spreken hen regelmatig en komen hierdoor meer over hen te weten. Je ontdekt ook hoe je vrienden en vriendinnen denken over diverse zaken van het leven. Wil je nog meer te weten komen over jouw vrienden en vriendinnen? Dan kun je hen laten schrijven in een vriendenboek. Dergelijk boekjes zijn er in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor de varianten voor kinderen, maar er zijn ook speciale vriendenboekjes voor volwassenen. Bij het uitkiezen van het beste vriendenboek is het tevens handig om naar de vragen te kijken. Zo weet je precies wat je allemaal te weten komt over je vrienden. Tot slot let je op het thema. Middels dit artikel helpen we je om het beste vriendenboek voor jouw behoeften uit te kiezen.

Beste vriendenboek van 2020

We hebben je hierboven verteld hoe je op zoek kunt gaan naar het beste vriendenboek voor jouw behoeften. Echter, er zijn enorm veel varianten verkrijgbaar. Hierdoor is het wellicht moeilijk om het ideale boekje uit te kiezen. Gelukkig hoef je niet zo veel energie te stoppen in het vinden van jouw perfecte variant. Je hoeft namelijk niet alle honderden of duizenden boekjes met elkaar te vergelijken. Wij zijn voor je nagegaan welke boekjes momenteel het beste worden verkocht. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 voor je samengesteld. Deze top 5 bevat boekjes voor zowel jongens als meisjes. Er komt zelfs een variant voor volwassenen voor. Lees dus gauw de beschrijvingen, vergelijk de boekjes met elkaar en kies vervolgens jouw beste vriendenboek gemakkelijk uit!

1. Buurman & Buurman Vriendenboek

Bij het uitkiezen van een nieuw vriendenboekje kun je op verschillende zaken letten. Zo is het bijvoorbeeld handig om na te gaan welke vragen gesteld worden. Buurman & Buurman VriendenboekJe kunt daarnaast ook nagaan of het boekje bestemd is voor kinderen of volwassenen. Tot slot kijk je naar het thema. Ben jij een super fan van de onhandige klussers Buurman en Buurman? Deze heren laten in hun tv-serie zien dat zelfs onhandige personen vindingrijk kunnen zijn. Hun avonturen zijn bovendien altijd lachwekkend en spannend. Is daarom het beste vriendenboek voor jou het boekje Buurman & Buurman Vriendenboek? We vertellen je hieronder meer over het boekje.

Het Buurman & Buurman Vriendenboek is voor fans van de tv-serie Buurman en Buurman het beste vriendenboek. De grappige klussers staan namelijk trots op de voorkant van dit boekje. Daarnaast kom je ook illustraties van hen tegen in het boekje. Het is dus super leuk om je favoriete klussers steeds te zien poseren in het boekje. Als je je vrienden en vriendinnen in het boekje laat schrijven, is er voor elk van hen een spread beschikbaar. Daar beantwoorden ze allerlei vragen zoals wat hun lievelingseten is en wat hun hobby’s zijn. Tot slot kunnen je vrienden een foto of tekening (of beide) voor je achterlaten. Hierdoor is elke spread uniek!

Eigenschappen van het boek Buurman & Buurman Vriendenboek:

2. Dino vriendenboek

Als je de beschrijving hierboven hebt gelezen, dan heb je gezien dat het thema van een vriendenboekje zeer belangrijk is. Iedereen heeft namelijk andere voorkeuren, Dino vriendenboekdus je kiest voor een boekje dat bij je past. Liefhebbers van bloemen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een boekje met prachtige bloemen. Daarnaast is er van vrijwel elke bekende tekenfilm een vriendenboekje beschikbaar. Je hebt dus keuze zat. Ben jij een fan van de prehistorische dieren die de aarde miljoenen jaren geleden bewandelden? Dan kennen wij het beste vriendenboek voor jou, namelijk het Dino vriendenboek. Dit boek is wellicht het beste vriendenboek voor fans van dinosaurussen.

Sla je het boekje open, dan kom je nog altijd allerlei dinosaurussen tegen. Echter, deze dinosaurussen zijn bijna als silhouetten weergegeven, omdat je op de pagina’s moet schrijven. In het boekje worden er ook leuke vragen gesteld. Denk maar aan vragen zoals wat je later wordt, waar je op school zit en wat je grootste droom is.  Je kunt zelfs aangeven of je broers en zussen hebt en desgewenst schrijf je hun namen erbij. Je mag op het eind zelfs je handtekening plaatsen, als je die al hebt. Tot slot is er ruimte vrijgehouden voor een leuke foto. Als je dit boekje goed bewaart, is het later een super leuke herinnering!

Eigenschappen van het boek Dino vriendenboek:

3. Disney Frozen – Violetta vriendenboek

Veel jonge meisjes houden van de films en series over Disney prinsessen. Deze prinsessen zien de kinderen namelijk vaak op de televisie en op YouTube. Disney Frozen - Violetta vriendenboekOp den duur houden kinderen zo veel van deze personages dat ze als hen gekleed willen gaan. Denk maar aan carnaval kostuums van bijvoorbeeld Ariël, de kleine zeemeermin of Belle van Belle en het Beest. Je kunt tegenwoordig zelfs rugzakken, etuis en dergelijke vinden van de bekende Disney prinsessen. Elsa van Frozen is zo’n bekende prinses. Ben jij gek op de personages van Frozen? Dan is het beste vriendenboek voor jou het boekje Disney Frozen – Violetta vriendenboek.

Het Disney Frozen – Violetta vriendenboek ziet er mooi uit. Bovendien staan de bekende personages uit de film ook op de kaft. Zo begroeten Elsa, Anna en Olaf je op de kaft. Aan de achterzijde zie je Kristoff en Sven. Maak je het boekje open, dan kom je allerlei leuke vragen tegen. Zo kunnen je vrienden en vriendinnen allerlei weetjes over zichzelf vertellen. Denk maar aan vragen over hun hobby’s, wat ze graag eten, waar ze wonen, enzovoorts. Nadat alle vragen zijn beantwoord, mogen je vrienden een kleurplaat omtoveren tot een pareltje. Dat doen ze speciaal voor jou. Er is bovendien plek voor een leuke foto, waardoor je het gezicht van je vrienden nooit meer vergeet!

Eigenschappen van het boek Disney Frozen – Violetta vriendenboek:

4. Disney Princess vriendenboek

We hebben het hierboven gehad over verschillende Disney prinsessen. Daarbij hebben we als voorbeeld Ariël en Belle genoemd. Echter, het vorige boekje gingDisney Princess vriendenboek niet over deze prinsessen, maar over Elsa en Anna. Ben jij een fan van alle Disney prinsessen? Dan is het wellicht moeilijk om te kiezen voor een boekje over slechts één van hen. Gelukkig is er een perfecte oplossing voor dit probleem. Je kunt namelijk kiezen voor een vriendenboekje over meerdere prinsessen. Klinkt een dergelijk boekje als het beste vriendenboek voor jou? Dan is het Disney Princess vriendenboek wellicht het beste vriendenboek voor jou.

Het Disney Princess vriendenboek is uniek, omdat het eigenlijk ook gezien kan worden als een album. Zo zie je je favoriete Disney prinsessen op de kaft en zelfs op de invulpagina’s. Het album wordt bovendien verrijkt met leuke weetjes over je vriendjes en vriendinnetjes. Zij mogen je bijvoorbeeld vertellen welke hobby’s ze hebben, wat ze het liefst eten en wanneer ze jarig zijn. Nadat ze al deze vragen hebben beantwoord, mogen ze een leuke kleurplaat omtoveren tot een meesterwerk. Ze bepalen daarbij zelf of ze kleurpotloden of stiften willen gebruiken. Ook in hun kleurkeuze zijn ze vrij. Tot slot kunnen al je vriendjes en vriendinnetjes een leuke foto plaatsen in het boekje!

Eigenschappen van het boek Disney Princess vriendenboek:

5. Het beste vriendenboek

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over verschillende soorten vriendenboekjes. Daarbij hebben we je verteld dat er boekjes beschikbaar zijnHet beste vriendenboek voor zowel kinderen als volwassenen. Misschien geloofde je dit tot nu toe niet, omdat de bovengenoemde boekjes allemaal voor kinderen bestemd zijn. Ben je toch op zoek naar het beste vriendenboek voor volwassenen? Dan raden we het boekje genaamd Het beste vriendenboek aan. De naam van het boek spreekt voor zich: voor volwassenen is dit het beste vriendenboek. Wist je bovendien dat het boekje de opvolger is van “Het bucketlist boek”? Je weet aan de hand daarvan meteen dat hij voor volwassenen of “grotere mensen” bestemd is.

Het leuke van dit boekje is dat hij niet voorspelbaar is. Zo moeten je vrienden allerlei, soms gênante, vragen beantwoorden. Dit proces herhaal je totdat het boekje vol is. Hierna kun je het boekje weer bekijken wanneer je oud(er) en grijs bent. Je hebt dan een ‘memento’. Het is zelfs mogelijk dat je een volledig ingevuld boek aan iemand uit je vriendenkring geeft. In ieder geval vervelen jij en degenen die het boekje invullen zich geen moment. Je ontdekt namelijk hoe je vrienden echt over je denken. Ze moeten namelijk velden invullen zoals “zo zie ik jou over 10 jaar”. Daarnaast ontdek je ook veel over hen als persoon. Denk maar aan vragen zoals “dit staat op mijn bucketlist en “dit heb ik het laatst gegoogeld”. Tot slot zijn er ook leuke opdrachten die je samen met je vrienden kunt doen!

Eigenschappen van het boek Het beste vriendenboek: