Sommige personen denken dat het gemakkelijk is om een kinderboek uit te kiezen. Dat is echter niet helemaal waar. Net zoals volwassenen hebben ook kinderen hun eigen voorkeuren. Waar het ene kind dol is op dierenverhalen, wil een ander kind liever luisteren naar verhaaltjes over fantasiefiguren. Hierdoor kan het een uitdaging zijn om het beste voorleesboek te selecteren. Gelukkig kun je een boekje uitkiezen aan de hand van de levensles die in het boek is verwerkt. Zo leren kinderen van de boeken die je aan hen voorleest. Je kunt daarnaast letten op het leesniveau van de doelgroep. Op die manier wordt het uitkiezen van het beste voorleesboek een stuk eenvoudiger. Middels dit artikel helpen wij je om het beste voorleesboek voor jouw kind uit te kiezen.

Beste voorleesboek van 2020

Aan de hand van de tips hierboven kun je het beste voorleesboek uitkiezen. Het is echter ook belangrijk dat je als voorlezer zelf een goed gevoel hebt bij het boek. Op die manier komt het meestal goed. Wij willen je op weg helpen. Daarom zijn we voor je nagegaan welke voorleesboekjes momenteel het populairst zijn. Aan de hand van dit resultaat hebben we een top 5 samengesteld. De boeken uit deze reeks zijn bestemd voor kinderen van verschillende leeftijden. Ook bevatten ze verschillende thema’s. Iedereen komt dus aan zijn trekken. Lees eerst de beschrijvingen van de verschillende boeken en kies vervolgens jouw beste voorleesboek uit!

1. Hé, wie zit er op de wc?

Sommige ouders merken al gauw op welke onderwerpen hun kinderen leuk vinden. Voor andere ouders is het echter wat moeilijker. Gelukkig houden de meeste kinderen van grappige verhalen. Je maakt dergelijke Hé, wie zit er op de wcverhalen bovendien interessanter als je tijdens het voorlezen stemmetjes maakt. Hierdoor breng je het verhaal tot leven. Is daarom een grappig boek met meerdere personages het beste voorleesboek voor jou? Dan raden we het boekje Hé, wie zit er op de wc? aan. Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor jou en je kind. Het boek is namelijk grappig en bevat allerlei schattige personages, die kinderen gemakkelijk herkennen.

In het boek moet Beer, een knuffeldier, hoognodig naar de wc. Daarom loopt hij naar de wc toe. Tot zijn grote verbazing is de deur op slot. Hij weet niet wat hij nu moet doen. Het helpt niet om op de deur te kloppen. Ook roepen levert geen resultaat op. Op den duur moeten andere knuffeldieren ook naar de wc. Er wordt hierdoor een rij gevormd achter Beer. Wie zal er eigenlijk op het toilet zitten? Waarom reageert deze persoon niet op het geklop en geroep? Al deze verhalen worden beantwoord wanneer je het boekje (voor)leest. Dankzij de unieke tekeningen met geloofwaardige gezichtsuitdrukkingen genieten kinderen met volle teugen van het verhaal.

Eigenschappen van het boek Hé, wie zit er op de wc?:

2. De Gorgels voorleesboek

Hierboven hebben we het gehad over grappige boekjes. Meestal vallen dergelijke boeken in de smaak bij kinderen. Er zijn echter ook boeken uit reeksen die razend populair zijn. Over het algemeen kun je ervan De Gorgelsuitgaan dat jouw kind ook zal genieten van populaire boekjes. Een boek uit een reeks brengt daarnaast ook andere voordelen met zich mee. Als je kind ervan geniet, kun je nog meer boeken uit de reeks aanschaffen. Je houdt je kind dan op een educatieve, maar ook leuke manier bezig. Is daarom een boek uit een populaire fantasiereeks het beste voorleesboek voor jouw kind? Dan kun je kiezen voor het boek De Gorgels. Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor jouw kind. Het is namelijk het eerste deel uit een zeer populaire boekenreeks.

In het boek De Gorgels ontdekt Melle midden in de nacht een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het wezentje lijkt op een bolletje wol met armen en benen. Daarnaast heeft het wezentje harige, puntige oren. Hij lijkt dus niet op een dier dat we kennen. Om hem beter te zien, doet Melle het licht aan. Helaas is het wezentje dan meteen verdwenen. Melle vertelt enkele personen over zijn ervaring, maar niemand gelooft hem. Hij wordt zelfs uitgelachten op school. Ook zijn vader gelooft niet dat zo’n wezen bestaat. Melle weet echter zeker wat hij gezien heeft. Lees het boek dus gauw voor en ontdek of Melle dit alles gedroomd heeft…

Eigenschappen van het boek De Gorgels:

3. Harry Potter – Harry Potter en de steen der wijzen

Vrijwel alle volwassenen hebben gehoord van de boeken over Harry Potter. Deze boeken zijn zelfs verfilmd. Dus ook al heb je de boeken niet gelezen, heb je de films vast wel gezien. Hoewel de boeken over deze tovenaar Harry Potter - Harry Potter en de steen der wijzenzeer spannend zijn, zijn ze niet echt geschikt voor kinderen. Of misschien toch wel? Wij kennen wellicht het beste voorleesboek voor fans van Harry Potter. Dit unieke Harry Potter boek is geschikt voor jongere lezers en luisteraars. Klinkt het boek Harry Potter – Harry Potter en de steen der wijzen daarom als het beste voorleesboek voor jou? Wij vertellen je meer over dit unieke boek.

Het boek Harry Potter – Harry Potter en de steen der wijzen gaat over Harry. Hij is een doodgewone, maar ongelukkige jongen. Sinds de dood van zijn ouders woont hij bij zijn oom en tante. Zijn kamer is de bezemkast onder de trap. Op een dag ontvangt hij een geheimzinnige brief. Er volgen daarna nog meer brieven. Deze brieven veranderen Harry’s hele leven. Hij belandt namelijk op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Daar leert hij van alles over bezemstelen, toverdranken en monsters. Uiteindelijk moet Harry het zelfs opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort. Dit wordt moeilijk, want Voldemort is een levensgevaarlijke tovernaar…

Eigenschappen van het boek Harry Potter – Harry Potter en de steen der wijzen:

4. Nijntje aanwijsboek

Fans van de bovengenoemde boekenreeks weten dat het boek spannend is, maar ook veel informatie bevat. Je leest dergelijke boeken dus voor aan kinderen die lang kunnen stilzitten. Er zijn echter ook kinderen die liever Nijntje aanwijsboekzelf bezig zijn. Aan dergelijke kinderen lees je andere boeken voor. Denk maar aan voorleesboekjes met veel prenten. Misschien kies je niet eens voor een traditioneel voorleesboek. Wat dacht je daarom van een aanwijsboek, waarin woordjes benoemd worden? Klinkt zo’n boek als het beste voorleesboek voor jouw kind? Dan kies je binnenkort voor het boek Nijntje aanwijsboek. Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen die niet lang stil kunnen zitten.

Het boek Nijntje aanwijsboek bevat geen verhaal. Je komt wel verschillende thema’s en plaatjes tegen. Hierdoor hoeft je kind niet lang stil te zitten. Je kunt bijvoorbeeld één thema per dag behandelen. Het grote en stevige boek zit namelijk boordevol plaatjes. Bovendien kom je op elke spread een ander thema tegen. Dit zijn herkenbare thema’s voor jonge kinderen. Denk maar aan “in het verkeer” en “op de boerderij”. Aan de onderkant van de pagina’s vind je steeds de woorden van de plaatjes. Daarbij zijn ook de lidwoorden vermeld. Zo helpt het boek voorlezers met Nederlands als tweede taal bij het benoemen van de plaatjes.

Eigenschappen van het boek Nijntje aanwijsboek:

5. De Mooiste Vis van de Zee

Kinderen leren al op jonge leeftijd hoe het aanvoelt om trots te zijn. Misschien heeft je kind de mooiste tas in de klas. Of het kind brengt steeds weer unieke potloden of pennen mee. Doordat andere kinderen hierover De Mooiste Vis van de Zeepraten, krijgt je kind een trots gevoel. Trots zijn is prima, zo lang het kind niet ijdel wordt. Als het kind ijdel is, kan het dat hij/zij geen vrienden heeft. Wil je je kind over deze levensles leren? Dan kennen wij het beste voorleesboek voor jou. We verwijzen hier naar het boek De Mooiste Vis van de Zee. Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor jouw kind. Het behandelt namelijk de thema’s ijdelheid, trots en vriendschap.

In het boek is Regenboog de mooiste vis in de zee. Om deze reden is hij trots en ijdel. Helaas betekent dit dat hij geen enkele vriend heeft. Op den duur geeft hij een van zijn mooie schubben weg. Na een tijdje geeft hij nog meer van zijn schubben weg. Hierdoor vinden de andere vissen hem aardig. De vis ontdekt dan dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan om de mooiste te zijn. Dit boekje is in eenvoudige taal geschreven, waardoor kinderen zich goed kunnen inleven in het verhaal. Ze begrijpen dan ook wat de levensles is. Lees je dit leuke boekje binnenkort voor aan jouw peuter?

Eigenschappen van het boek De Mooiste Vis van de Zee: