Velen van ons kennen de voordelen van voorlezen aan kinderen. Door leuke verhalen aan hen voor te lezen, laat je hen immers kennis maken met de wereld. Ook leer je de kinderen nieuwe woordjes. Wanneer een kind wat ouder is, leert hij/zij zelf te lezen. Als ouder of verzorger stimuleer je het kind om te blijven lezen. Hierdoor krijgt het kind namelijk een verhoogde mate van empathie. Lezen zorgt er ook voor dat je kunt ontsnappen aan de realiteit. Je bent namelijk plotseling in een compleet nieuwe wereld, waar van alles mogelijk is. Zoek je dus naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kun je nagaan welke onderwerpen het kind aantrekken. Ook ga je na of de boeken passen bij zij/haar leeftijdsklasse. Wij helpen je om het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar te vinden.

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020

Als je zoekt naar een nieuw voorleesboek kun je op verschillende zaken letten. Hierboven hebben we enkele voorbeelden genoemd die een rol kunnen spelen bij het maken van een keuze. Doordat je met diverse factoren rekening houdt, kan het moeilijk lijken om het ideale boek uit te kiezen. Vrees echter niet, want wij staan voor je klaar. We willen namelijk je zoektocht vergemakkelijken. Daarom hebben we een top 5 samengesteld. Hierdoor wordt het vinden van het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar super eenvoudig. Elk van de 5 geselecteerde boeken hebben we beschreven. Je ontdekt dus waar de boeken over gaan. Ook is het prettig te weten dat deze boeken zeer populair zijn. Je vindt hier dus gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar!

1. Het meisje dat nooit fouten maakte

Sommige kinderen zijn van nature een beetje perfectionistisch. Hierdoor doen ze er alles aan om geen fouten te maken. Hoewel het goed is om te streven naar het beste, is het belangrijk te weten dat iedereen weleens fouten maakt. Op die manier raak je niet teleurgesteld Het meisje dat nooit fouten maakteals je eens ook een fout maakt. Wil je je kind leren dat het geen probleem is als hij/zij fouten maakt? Dan kies je voor het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar over dit onderwerp. We verwijzen hier naar het boek Het meisje dat nooit fouten maakte. Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar over perfectionisme.

Het boek Het meisje dat nooit fouten maakte gaat over Isabella. Zij is een meisje dat nooit fouten maakt. In tegenstelling tot haar broertje is zij perfect. Haar broertje maakt namelijk vaak fouten en vindt dit fantastisch. Isabella, de perfectionist, maakt altijd haar bed netjes op. Ook smeert ze haar boterhammen zonder knoeien en maakt ze haar huiswerk foutloos. Kortom, ze doet alles zoals het moet. Op een dag maakt ze op school bijna een fout. Nu wordt ze bang om een echte fout te maken bij de talentenshow, die ze al 3 keer gewonnen heeft. Hoe zal dat aflopen? Denk je dat Isabella van haar “bijna fout” zal leren?

Eigenschappen van het boek Het meisje dat nooit fouten maakte:

2. Waar is Wally – Het grote boek der wonderen

Als er gesproken wordt over een voorleesboek dan denken we vaak aan sprookjesboeken. Dergelijke boeken zijn namelijk populair onder kinderen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat kinderen een groot inbeeldingsvermogen hebben. Voor hen zijn dus ook de Waar is Wally - Het grote boek der wonderenraarste dingen mogelijk. Echter, als je zoekt naar een boek voor een kind, dan kun je ook andere boeksoorten uitkiezen. Sommige kinderen reageren bijvoorbeeld beter op zoekboeken. Daarbij lees je enkele regels voor, waarna het kind een personage of voorwerp moet zoeken in het boek. Is een zoekboek voor jou daarom het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Kies dan voor het boek Waar is Wally – Het grote boek der wonderen.

Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar die houden van interactieve boeken. In het boek Waar is Wally – Het grote boek der wonderen maakt Wally namelijk van alles mee. Zo kijkt hij toe bij het Grote Fruitgevecht. Ook wandelt hij een bloementuin binnen. Hij weet zelfs het geheimzinnige Huis van de Tijd binnen te dringen. Op de humoristische illustraties is er waanzinnig veel te zien. Bovendien gaan de illustraties steeds over een bepaald thema. Je ziet bovendien steeds een opengeslagen boek afgebeeld. Daar zijn er zoekopdrachten en grappige teksten. Je ziet ook steeds de 5 figuren (Wally, Woef, Wenda, Yllaw en Tovenaar Wittebaard) die je in iedere illustratie kunt vinden.

Eigenschappen van het boek Waar is Wally – Het grote boek der wonderen:

3. Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar

Sommige kinderen vinden het geweldig wanneer er iemand aan hen voorleest. Daarom willen ze het liefst dat je verschillende verhalen voorleest. Zo kunnen ze nog langer van het voorlezen genieten. Als je slechts 1 of 2 kinderboeken in huis hebt, kun je niet lang voorlezen.Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar Daarom is het wellicht handig om een complete bundel aan te schaffen. Let er daarbij wel op dat de verhalen geschikt zijn voor kinderen van de desbetreffende leeftijd. Is voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een voorleesbundel voor 5-jarigen? Dan kennen wij het perfecte boek, namelijk Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar. Dit boek is wellicht voor jouw kind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Dit komt doordat het boek een voorleesbundel is voor kinderen van rond de 5 jaar.

In het boek Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar vind je veel korte voorleesverhalen. In deze verhalen spelen kleuters de hoofdrol. Bovendien komen er in het boek heel wat bekende kleutervriendjes voorbij. Denk maar aan verhaaltjes van Kolletje, Robin, Jubelientje en Knofje. In de verhalen staat de beleveniswereld van kinderen centraal. Je kunt komt dus verhalen tegen over samen spelen, stout zijn, ziek zijn of zelfs een losse tand. Er zijn daarnaast ook versjes, dieren- en fantasieverhalen in het boek opgenomen. Je kind komt dus aan zijn trekken wanneer je dit boek voorleest.

Eigenschappen van het boek Het grote voorleesboek voor rond de vijf jaar:

4. Het grote voorleesboek voor rond de zes jaar

We hebben je zojuist verteld over een voorleesboek dat gericht is op jonge luisteraars. Om precies te zijn ging het om een boek voor kinderen van rond de 5 jaar. Kritische 6-jarigen willen misschien niet naar deze verhalen luisteren. Ze gaan er namelijk vanuit dat het boek voor Het grote voorleesboek voor rond de zes jaar“kleinere” kinderen is. Als ouder hoef je gelukkig niet te vrezen. Er is namelijk een soortgelijk boek dat gericht is op kinderen van 6 jaar. Is dit boek volgens jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? We verwijzen hier naar het boek Het grote voorleesboek voor rond de zes jaar. Deze vrolijke voorleesbundel is afkomstig uit de succesvolle reeks met grappige en herkenbare verhalen voor zesjarigen. Daarom is het boek wellicht voor jouw kind het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

In het boek Het grote voorleesboek voor rond de zes jaar zijn er 44 verhaaltjes en versjes. Hierbij is er ook gezorgd voor een prachtige balans tussen realistische, fantasie- en dierenverhalen. Ook de versjes zijn gevarieerd. De tekst in het boek is gecompleteerd met gekleurde tekeningen. Deze tekeningen sluiten aan bij de belevingswereld en fantasie van kinderen rond de 6 jaar. Je komt in het boek klassiekers tegen van Jaap ter Haar, Jaques Vriens en Rian Visser. Er zijn in het boek ook splinternieuwe verhalen opgenomen van minder bekende auteurs. Hierdoor blijven de verhalen aantrekkelijk voor zowel de voorlezer als de luisteraar.

Eigenschappen van het boek Het grote voorleesboek voor rond de zes jaar:

5. Het Grote Geheim Van Sinterklaas

Zojuist hebben we het gehad over kinderen die zichzelf “te groot” vinden om naar bepaalde verhalen te luisteren. Dit geldt ook voor sommige kinderen die al zelf lezen. Ze willen dan geen boeken voor “kleine kinderen” lezen. Gelukkig zijn er boeken die dergelijke kinderen het Het Grote Geheim Van Sinterklaasgevoel geven dat ze groot zijn. Dergelijke boeken lezen de “grote kinderen” immers graag. Is zo’n boek voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar? Dan kun je kiezen voor het boek Het Grote Geheim Van Sinterklaas. Dit boek is aantrekkelijk voor kinderen die zichzelf groot vinden. Er staat namelijk op de kaft dat het boek alleen bedoeld is voor grote kinderen.

Het Grote Geheim Van Sinterklaas is een perfect boek om je kind te vertellen dat Sinterklaas niet bestaat. Daarom is het boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het boek gaat over een 10-jarige jongen. Vlak voor Sinterklaas aankomt, krijgt deze jongen van zijn moeder het geheim over het bestaan van Sinterklaas te horen. De jongen vraagt zich nu af of hij nog feest kan vieren nu hij weet hoe het zit. Hij ontdekt gelukkig dat het kennen van het geheim ook zijn leuke kanten heeft. Nu mag hij namelijk meehelpen om voor een onvergetelijke pakjesavond te zorgen voor zijn kleine broertje. Hij eet ook de lekkere pepernoten gezellig mee…

Eigenschappen van het boek Het Grote Geheim Van Sinterklaas: