Ben je op zoek naar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Dan zijn er verschillende factoren waar je op let. Zo kun je letten op de aanbevolen leeftijd van verschillende boeken. Daarnaast is het handig om te kiezen voor een onderwerp dat het kind aantrekkelijk vindt. Je kunt zelfs letten op de type boeken die je kind interesseren. De zoektocht naar het ideale boek lijkt wellicht lang. Echter, deze zoektocht is de moeite waard. Voorlezen brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Zo zorgt het voorlezen voor hersenstimulatie bij kinderen. Je vergroot tevens de woordenschat van het kind. Daarnaast komen kinderen tijdens het voorlezen vaak met vragen en opmerkingen. Als je hierop ingaat, ontstaat er een uitgebreid gesprek over het desbetreffend onderwerp. Lees dit artikel en vind gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

Beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar van 2020

Dat voorlezen allerlei voordelen met zich meebrengt, weet je inmiddels. Je kunt namelijk een gesprek op gang brengen tussen het kind en jezelf. Zelfs als het kind niet uit zichzelf naar je toekomt, kun je een gesprek op gang brengen. Dan stel jij vragen naar aanleiding van het boek. Je begrijpt dus hoe belangrijk het is om het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar te vinden. We begrijpen dat niet iedereen evenveel tijd heeft om een grote selectie boeken met elkaar te vergelijken. Daarom helpen we je op weg. We hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld met de populairste boeken van deze tijd. In de selectie zijn er verschillende soorten boeken over allerlei onderwerpen. Zo komt iedereen aan zijn trekken. Lees het artikel, vergelijk de boeken en kies het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar uit!

1. Boer Boris een paard voor Sinterklaas

Sommige boeken blijven het hele jaar door relevant voor kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boeken over samen spelen of ruzie maken. Er zijn echter ook andere “seizoensgebonden boeken”. Hierbij verwijzen we naar boeken over bijvoorbeeld Sinterklaas, Pasen, Kerstmis Boer Boris een paard voor Sinterklaasen de verschillende seizoenen. Dergelijke seizoensgebonden boeken hebben betrekking op specifieke gebeurtenissen. Daarom worden ze rond deze desbetreffende periode vaak voorgelezen. Is het binnenkort Sinterklaas en is daarom het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar een Sinterklaasboek? Kies dan voor het boek Boer Boris een paard voor Sinterklaas. Wij vinden dat dit boek het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar is. Dit komt doordat het boek je kind leert over Sinterklaas.

In het boek Boer Boris een paard voor Sinterklaas is de schimmel van Sinterklaas van de trap gevallen. Nu wil Sinterklaas weten wie hij kan inschakelen. Het antwoord op deze vraag is Boer Boris. Daarom vraagt Sinterklaas in een brief naar Boer Boris of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd. Daarom laat hij zich op het dak hijsen zodat hij zijn draf op de nok kan oefenen. Helaas valt deze oefening tegen, omdat Knol hoogtevrees heeft. Zal hij op tijd van deze vrees afkomen? Hij wil namelijk Sinterklaas heel graag helpen. In het humoristische verhaal zie je dat doorzetten en hulpvaardigheid enorm belangrijk zijn in het leven.

Eigenschappen van het boek Boer Boris een paard voor Sinterklaas:

2. Slaapklets! voor kleuters

Als volwassene schrijf je misschien dagelijks in een dagboek. Op die manier val je niemand lastig en kun je toch je hart luchten. Kinderen die nog niet kunnen schrijven hebben deze optie niet. Echter, er zijn manieren waarop je hen toch kunt helpen om hun hart te luchten. Slaapklets! voor kleutersZo is er bijvoorbeeld een speciaal type dagboek voor kleuters. Klinkt een dergelijk dagboek als het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Kies dan voor het boek Slaapklets! voor kleuters. Wij vinden dat dit boek het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar is. Het boek zorgt er namelijk voor dat je kind zijn/haar hart kan luchten. Hoe werkt het precies?

Je neemt het boekje voor het slapengaan door met je kindje. Zo geef je hem/haar je volle aandacht. Bovendien kunnen kinderen dankzij de vragen en opdrachten in het boek de dag laten bezinken. Als ouder krijg je hierdoor tevens een kijkje in het hoofd van je kind. Samen praten jullie bovendien na over de belevenissen en gevoelens van de dag. Zo kan je kind met een gerust hart gaan slapen. Op de linkerpagina’s van het boek zijn er dagboekplaatjes. Je kunt aan de hand hiervan voor een of meer situaties kiezen. Daar laat je je kind over vertellen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je het kind kunt vragen of hij/zij buiten heeft gespeeld of een werkje heeft gedaan. Je vraagt daarnaast of het kind daar blij van werd of misschien juist verdrietig of boos…

Eigenschappen van het boek Slaapklets! voor kleuters:

3. Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris

Heb je de beschrijving over het eerste boek in deze reeks gelezen? Dat boek is ideaal om voor te lezen rond Sinterklaas. Vond je kind dat boek geweldig? Wil het kind daarom dat je meer verhalen over Boer Boris voorleest? Dan kun je kiezen voor andere boeken uit deze reeks.Boer Boris - Kerstmis met Boer Boris Misschien is het handig om meteen een boekje over Kerstmis te kopen. Dan heb je in 1 keer 2 leuke seizoensgebonden boeken in de kast. Je bent dus goed voorbereid op de feestmaand, december. Vind je dat een Boer Boris Kerstmis-boek het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar is? Kies dan voor het boek Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris. De titel van het boek spreekt voor zich. Dit boek maakt deel uit van de reeks Boer Boris. Bovendien gaat het boek over Kerstmis.

Daarom is het boek voor jou het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit boekje over Kerstmis is mooi, maar ook ontroerend. Het verhaal gaat namelijk over leven en dood. In het boek Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris is een oud varken gestorven. Dit vinden alle dieren erg. Ook Boer Boris is niet blij. Hij wil dat iedereen afscheid neemt van het oude varken. Daarom organiseert hij een mooie begrafenis in het bos. Iedereen gaat verdrietig terug naar de stal. Daar aangekomen ontdekken ze een mooi wonder. Hierdoor kan iedereen alsnog genieten van de Kerstviering.

Eigenschappen van het boek Boer Boris – Kerstmis met Boer Boris:

4. De kleine walvis

Kinderen die geen broers of zussen hebben voelen zich soms eenzaam. Vaak doen hun ouders er alles aan om dit gevoel te voorkomen of weg te werken. Echter, het lukt de ouders niet altijd om deze nare gevoelens weg te werken. Voor sommige ouders is een boek over De kleine walviseenzaamheid het ideale hulpmiddel om met hun kinderen te praten over deze gevoelens. Zoek je daarom naar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar over eenzaamheid? Dan kun je wellicht kiezen voor het boek De kleine walvis. Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Het boek gaat namelijk over een eenzaam jongetje en een kleine walvis. In het boek is een kleine walvis op het strand aangespoeld. De kleine jongen vindt hem. Hun vriendschap verandert hun levens voorgoed.

Als we naar de verdere details van het boek kijken, dan zien we dat de jongen Boy heet. Hij woont aan zee met zijn vader en 6 katten. Boys vader werkt als visser. Meestal is hij de hele dag weg. Daarom voelt Boy zich eenzaam. Na een storm spoelt een kleine walvis aan. Boy neemt het dier mee naar huis om in het geheim voor hem te zorgen. De walvis is volgens hem het perfecte vriendjes. Na een tijdje ziet Boy echter in dat walvissen niet kunnen wonen in een badkuip. Wat zal hij nu doen? Kan hij zijn vriend loslaten in de zee? Kom erachter door het boek De kleine walvis te lezen!

Eigenschappen van het boek De kleine walvis:

5. Alle wielen in de file

Soms bereiden we ons goed voor op een bepaalde situatie. Denk je bijvoorbeeld in dat je van tevoren weet dat je een drukke dag zal hebben. Dan zorg je ervoor om de avond voor de drukke dag genoeg te slapen. Hierdoor ben je goed uitgerust. Er zijn ook andere situaties Alle wielen in de filewaar je je op kunt voorbereiden. Helaas garandeert een goede voorbereiding niet altijd een vlekkeloze dag. Dit moeten we allemaal weten zodat we voorbereid zijn op vervelende gebeurtenissen. Wil je je kind op spelenderwijs laten zien dat van alles mis kan gaan in dit leven? Dan kennen we het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar voor jou. Dit boek heet Alle wielen in de file. Het boek gaat over de beren die bij opa en oma gaan logeren. Papa Beer wil niet in de file staan. Daarom moet iedereen op tijd uit huis gaan.

Helaas zit onderweg alles tegen. Zo zijn er enorm veel auto’s op de weg, waardoor de beren toch in de file terecht komen. Daarnaast hebben ze veel pech onderweg. Zal alles toch nog goed aflopen? Daar kom je achter wanneer je het boek Alle wielen in de file leest. Je ziet tijdens het lezen waarom het boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar is. Het boek is namelijk meer dan alleen een voorleesboek. Zo is het boek ook een grappig prentenboek met allerlei levendige illustraties in vrolijke kleuren.

Eigenschappen van het boek Alle wielen in de file: