Jonge kinderen ontdekken de wereld om zich heen spelenderwijs. Spelen is namelijk van groot belang voor de motoriek en ontwikkeling van een jong kind. Daarom zie je dat veel ouders leuke muziekdoosjes, knuffeltjes en voel- en knisperboekjes voor hun kindje kopen. Meestal hebben dergelijke boekjes en speeltjes opvallende kleuren en vormen. Ze wekken hierdoor de interesse van het kind. Voel- en knisperboekjes brengen extra voordelen met zich mee. De kinderen kunnen deze boeken namelijk vastpakken en genieten van het krakend geluid van papier. Heb je voor een stoffen knisperboekje gekozen, dan hoef je je geen zorgen te maken dat het boekje scheurt. Wanneer je niet voorleest, kan het kindje alsnog met het boekje spelen. Ben je daarom op zoek naar het beste voel- en knisperboekje? Dan lees je gauw dit artikel over de populairste varianten van dit moment. Zo geef je je kindje het beste voel- en knisperboekje.

Beste voel- en knisperboekje van 2020

Het uitkiezen van het beste voel- en knisperboekje hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn namelijk basisinstructies die je kunt volgen om een geschikt boekje uit te kiezen. Doordat er echter enorm veel varianten van dergelijke boekjes zijn, kan het uitkiezen van een boek wellicht een uitdaging vormen. Daarom staan wij voor je klaar. We willen immers je zoektocht zoveel mogelijk vergemakkelijk. In dat kader hebben we een top 5 lijst voor je samengesteld. Deze lijst bevat allerlei verschillende voel- en knisperboekjes. Wat de boekjes verder gemeen hebben, is het feit dat ze allemaal populair zijn. Het maakt dus niet uit voor welk boekje je kiest, want je kind zal er vast wel van genieten. Lees dus snel het artikel en kies het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind uit!

1. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Kinderen vinden het onderwerp “poep” vaak interessant. Dit onderwerp laat hen meestal lachen. Is jouw kind ook zo gefascineerd door dit onderwerp? Dan is het wellicht een goed idee om een boekje over poep aan hem/haar voor te lezen. Is daarom Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeftjouw beste voel- en knisperboekje een boekje over poep? Dan kennen we een superleuk boekje voor jouw kind. Dit boekje is niet alleen geschikt voor personen die het onderwerp poep interessant vinden, maar ook voor dierenliefhebbers. We verwijzen naar het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Dit boek is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind. Het gaat namelijk over poep en dieren.

In het boekje steekt een kleine mol zijn grond op een dag boven de grond. Plotseling komt er een drol poep op zijn kop terecht. De mol wil weten wie daar verantwoordelijk voor is. Daarom gaat hij op zoek naar de dader. Een paar  vliegen helpen hem met zijn onderzoek. Samen bekijken ze de ontlasting van verschillende dieren. Aan de hand daarvan is het de bedoeling om de dader te ontmaskeren. Wanneer de dader gevonden is, neemt de mol op grandioze wijze wraak. Dit leuke verhaal zal je kind vast wel aan het lachen brengen. Bovendien dragen de illustraties in het boek bij aan een nog leukere (voor)leeservaring. Ze geven immers de boosheid van de mol goed weer. Lees Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft snel voor!

Eigenschappen van het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft:

2. Raad eens hoeveel ik van je hou

De liefde tussen ouders en kinderen is meestal niet te meten. Dit komt waarschijnlijk doordat de liefde al begint te groeien voordat het kind is geboren. Denk er maar aan dat je als moeder het buikje vasthoudt en met je ongeboren kindje praat. Precies zo Raad eens hoeveel ik van je houvoelt het kindje ook met je mee wanneer hij/zij in de buik is. Daarom is de band tussen ouders en hun kinderen meestal zeer sterk. Het is moeilijk uit te drukken hoeveel je precies van je kind houdt. Wil je hem/haar toch laten zien dat je oneindig veel liefde voor hem/haar hebt? Dan kennen wij het beste voel- en knisperboekje voor jou en je kindje. Het boekje waar we naar verwijzen heet Raad eens hoeveel ik van je hou.

Waarom vinden we dat dit boekje het beste voel- en knisperboekje voor jou is? Dit boekje is het ultieme lieve boekje voor ouders en hun kinderen. In het boekje proberen Hazeltje en Grote Haas namelijk uit te drukken hoeveel ze precies van elkaar houden. Daarbij start Hazeltje. Hij laat met zijn handjes zien hoeveel hij van Grote Haas houdt. Grote Haas overtreft hem daarbij. Vervolgens maakt Hazeltje een ander gebaar, wat ook wordt overtroffen door Grote Haas. Dit gaat een tijdje door totdat Hazeltje naar bed gaat. Hij denkt immers dat hij het meeste van Grote Haas houdt. Alleen overtreft Grote Haas hem dan nog een laatste keer, maar op een zeer tedere manier.

Eigenschappen van het boek Raad eens hoeveel ik van je hou:

3. Bobbi 29 – Welterusten, lieve Bobbi

De meeste kinderen vinden het prettig om allerlei activiteiten te ondernemen. Wanneer het bedtijd is, willen ze echter niet meewerken. Als ouder moet je dan nog een glaasje water halen of hen naar het toilet begeleiden. Soms vraagt het kind je om meer dan 1 Bobbi 29 - Welterusten, lieve Bobbiverhaaltje voor te lezen. Hierdoor stelt hij/zij het slapengaan immers uit. Vrijwel elke ouder is bekend met deze situatie. Om je kind te laten zien dat andere kindertjes ook slapen, kun je een boekje over slapengaan voorlezen. Klinkt een boekje over slapengaan als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Dan kun je kiezen voor het boek Bobbi 29 – Welterusten, lieve Bobbi. Dit boekje maakt deel uit van de kinderboekenreeks Bobbi.

In Bobbi 29 – Welterusten, lieve Bobbi mag Bobbi tot het eten nog even buiten fietsen op zijn driewieler. Hierna roept mama dat het eten klaar is. Bobbi wast dus zijn handen en smult van mama’s macaroni en zijn toetje. Na het eten krijgt Bobbi toestemming om samen met Ollie, Stip en al zijn vriendjes naar de tv te kijken. Vervolgens brengt papa hem naar boven, waar het avondritueel volgt. Eerst moet Bobbi in bad, daarna moet hij zijn tanden poetsen en vervolgens zijn knuffeldieren verzamelen. Vervolgens wenst hij de maan welterusten. Hierna luistert hij naar een verhaaltje voor het slapen gaan, waarna hij in slaap valt. Klinkt zo’n boekje als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind?

Eigenschappen van het boek Bobbi 29 – Welterusten, lieve Bobbi:

4. Wij gaan op berenjacht

De meeste kinderen willen allerlei leuke dingen met hun (groot)ouders doen. Gelukkig is de wereld voor hen nog een mysterieuze plek. Het is daarom niet zo moeilijk om kinderen een leuke dag te bezorgen. Dit is ook te merken aan de verhalen in kinderboeken. Wij gaan op berenjachtEen kind is bijvoorbeeld al super blij als je hem/haar naar de speeltuin brengt. Wat zou er dan gebeuren als je ook werkelijk voor een onvergetelijk avontuur zorgt? Kom daar achter als je een boekje over een dergelijk avontuur voorleest. Is een boek over een spannend avontuur het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Lees dan het boek Wij gaan op berenjacht voor. Dit boek is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind. Het verhaal gaat namelijk over kinderen die iets spannends meemaken met hun vader.

Om precies te zijn, gaat het boek Wij gaan op berenjacht over 4 kinderen die met papa op berenjacht gaan. Onderweg naar de grot van de beer moeten er verschillende hindernissen overwonnen worden. Aan de hand van de prenten is het duidelijk te zien dat de vader angstig is. Hierdoor is het boek nog geloofwaardiger. Eenmaal in de grot aangekomen, ontmoet het gezin de beer. Vervolgens vluchten ze voor de beer, wat betekent dat alle hindernissen in omgekeerde volgorde terugkomen. Bovendien vindt alles nu in recordtempo plaats. In het formaat van de prenten komt dit tempo duidelijk naar voren. Dit is dus een zeer spannend boekje. Vermaak je kind door het verhaal voor te lezen!

Eigenschappen van het boek Wij gaan op berenjacht:

5. Wat Een Winter!

Niet elk kind reageert op dezelfde manier op boekjes. Waar het ene kind met volle aandacht naar een verhaaltje luistert, onderbreekt een ander kind je continu. Dit hoeft niet erg te zijn, omdat iedereen op zijn/haar eigen manier informatie tot zich neemt. Wat Een Winter!Bepaalde kinderen leren door mee te doen. Daarom zijn er voor hen kijk- en zoekboekjes. Door middel van dergelijke boekjes leer je het kind nieuwe woordjes. Ook leer je hem/haar bepaalde dingen of dieren te herkennen. Hij/zij mag deze voorwerpen of dieren zelf aanwijzen. Het kindje voelt zich vervolgens prettig wanneer hij/zij het juiste voorwerp heeft aangewezen. Is daarom het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind een kijk- en zoekboek? Dan kun je kiezen voor het boekje Wat Een Winter!.

Wij vinden dat het boekje Wat Een Winter! het beste voel- en knisperboekje is voor kinderen die al doende leren. Het kindje is namelijk actief met je bezig wanneer je een kijk- en zoekboek tevoorschijn haalt. Dit boekje is op zichzelf ook gewoon super aantrekkelijk. Het drukke leven in de stad komt in het boekje namelijk tot leven. Bovendien is het duidelijk te zien dat het in het boekje winter is. De mensen op de prenten hebben immers warme kleren aan. Ook vallen de bladeren van de bomen en de kerstboom wordt opgetuigd. De sfeer in het boekje is zeer knus. Hoewel de verhoudingen tussen mensen en gebouwen niet kloppen, is dit niet storend. De prenten zijn namelijk net zoals kinderen ze zouden tekenen.

Eigenschappen van het boek Wat Een Winter!: