Regelmatig boeken lezen brengt verschillende voordelen met zich mee. Daarbij maakt het niet uit of je pas begint te lezen of dat je al vele jaren leest. Je kunt door te lezen namelijk altijd iets bijleren. Houd er wel rekening mee dat er verschillende boeken geschreven worden voor verschillende leeftijden. Zoek je daarom naar de beste tiener boeken? Dan kun je eerst op zoek gaan naar boeken voor deze leeftijdsklasse. Vervolgens is het belangrijk om na te gaan welk type boek ideaal is. Er zijn immers recreatieve boeken, kinderjury-boeken en ook griffelboeken. Elk boektype heeft een bepaald leesdoel. Je kunt tevens kiezen voor verschillende onderwerpen. Wij helpen je om de beste tiener boeken van 2020 te vinden.

Beste tiener boeken van 2020

Zojuist hebben we je verteld dat er verschillende boektypen zijn. Ook hebben we aangegeven dat elk boektype een bepaald leesdoel heeft. Een recreatief boek is, zoals je zou verwachten, ideaal voor wanneer je even tijd voor jezelf hebt. Vaak is er bij dergelijke boeken gezorgd voor eenvoudig taalgebruik. Kinderjury-boeken daarentegen zijn bedoeld om op te gaan in de wereld van het verhaal. Als het ware maak je deel uit van het verhaal. Deze boeken bevatten eigentijds taalgebruik. Tot slot zijn er griffelboeken. Je moet bij deze boeken greep zien te krijgen op het boek. Bij dergelijke boeken heb je optimale ruimte voor eigen verbeelding. We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om zelf de beste tiener boeken te vinden. Daarom hebben we een top 5 voor je samengesteld. Vind hier dus de beste tiener boeken van dit jaar!

1. After 2 – Je kan niet leven zonder hem

We hebben je in de inleiding van dit artikel verteld over verschillende boektypen. Zo kun je kiezen voor recreatieve boeken. Dergelijke boeken zijn bestemd voor recreatief gebruik. Ook zijn er vaak recreatieve boekenreeksen. Je gaat dan helemaal op in het verhaal. Klinkt een recreatief boek daaromAfter 2 - Je kan niet leven zonder hem als een van de beste tiener boeken voor jou? Wil je bovendien graag lezen over (ingewikkelde) liefde? Dan kennen wij het perfecte boek voor jou, namelijk After 2 – Je kan niet leven zonder hem. Dit boek is een van de beste tiener boeken van het jaar. Het gaat hier bovendien om een boek uit een reeks, namelijk de reeks After. Om precies te zijn, is dit het tweede boek uit de reeks.

Hoewel After 2 – Je kan niet leven zonder hem afkomstig is uit een reeks, kun je het boek ook los lezen. Dit is handig, omdat je dan niet perse ook het eerste boek hoeft te kopen. De reeks After gaat over Tessa, die is gaan studeren aan de universiteit in Washington. Daarvoor moest ze haar overbezorgde moeder en vaste vriend achterlaten. Tessa ontmoette op de universiteit bad boy Hardin. In deel 1 koos ze voor een onzekere toekomst met hem. Echter, Tessa komt er op den duur achter dat Hardin een weddenschap was aangegaan, waarvan zij de dupe werd. Hun intense relatie lijkt dus een spel te zijn geweest. Nu wil Hardin haar overtuigen van zijn oprechte liefde…

Eigenschappen van het boek After 2 – Je kan niet leven zonder hem:

2. After – After 3: Hij hoort bij jou

We hebben het zojuist gehad over een boek uit een boekenreeks. In sommige gevallen valt 1 boek uit een boekenreeks in de smaak bij lezers. Het komt echter ook weleens voor dat alle boeken uit de reeks aantrekkelijk zijn. Dit is het geval bij de boekenreeks After. Het tweede deel, dat we daarnet hebbenAfter - After 3 Hij hoort bij jou gerecenseerd, behoort tot de beste tiener boeken van dit jaar. Daarnaast behoren ook de andere delen van dit boek tot de beste tiener boeken van 2020. Als je dus houdt van lezen, dan is het een goed idee om alle delen te lezen. Dit geldt dus ook voor deel 3: After – After 3: Hij hoort bij jou. In het tweede deel is het Hardin gelukt om Tessa in zijn leven te houden.

Echter, de confrontatie met haar dakloze vader heeft Tessa in verwarring gebracht. Ook haar turbulente relatie met Hardin heeft een grote invloed op haar leven. Daarom besluit Tessa om een tijdje in Seattle te gaan wonen. Ze wil tevens daar werken en studeren. Dit vindt Hardin niet leuk. Daarom verslechtert de relatie. Hardin probeert Tessa op andere gedachten te brengen, maar Tessa wil een tijdje afstand van hem nemen. Ondanks Hardin’s jaloezie en agressiviteit, blijft Tessa geduldig en liefdevol. Wanneer Tessa beslist om toch te vertrekken, reist Hardin haar achterna. Hun relatie lijkt hierdoor te stabiliseren. Maar dan doet Hardin op de bruiloft van zijn moeder een schokkende ontdekking.

Eigenschappen van het boek After – After 3: Hij hoort bij jou:

3. Everything, Everything

Voor velen van ons is het normaal om vrijwel dagelijks uit huis te gaan. Daarbij maken we ons slechts zorgen om het weer. Belooft het een warme dag te worden, dan trekken we luchtige kleding aan. Is er kans op regen, dan neem je een paraplu met je mee. Wat zou je doen als je nooit buiten mocht Everything, Everythinggaan vanwege een of andere ziekte? Dit klinkt voor de meesten van ons als een onmenselijk leven. Toch zijn er mensen op aarde die vreselijke ziektes hebben, die allerlei acties beperken. Wil je een van de beste tiener boeken over dit onderwerp lezen? Dan is het boek Everything, Everything een goede keuze. Dit boek behoort tot de beste tiener boeken van dit jaar.

In het boek maak je kennis met de 18-jarige Maddy. Zij is nog nooit buiten geweest, omdat ze een zeldzame aangeboren immuunziekte heeft. Deze ziekte wordt het bubble boy-syndroom genoemd en houdt in dat ze voor bijna alles in de wereld allergisch is. In Los Angeles leeft deze tiener in een aangepast, steriel huis. Ze heeft hier alleen contact met haar moeder, die arts is, en een verpleegster, die dagelijks langskomt. Toen Maddy nog een baby was zijn haar vader en broertje bij een tragisch ongeval overleden. Maddy volgt school via online lessen. Verder houdt ze zich bezig met het lezen van boeken. Ze weet niet beter en is daarom gelukkig met haar leven totdat ze een nieuwe buurjongen krijgt…

Eigenschappen van het boek Everything, Everything:

4. 13 minuten

Sommigen van ons hebben al eens een levensbedreigende situatie meegemaakt. Er zijn dan personen die de situatie overleven, maar ook anderen die doodgaan. Ben je een van de gelukkige personen die een dergelijke situatie heeft overleefd? Dan kun je van geluk spreken. Je krijgt namelijk nog een 13 minutenkans om je leven optimaal te leiden. Voor sommige personen betekent deze situatie dat ze kunnen nagaan wie hen wilde doden. Vind je dergelijke mysteries interessant? Dan kun je een van de beste tiener boeken over een dergelijke situatie lezen. We verwijzen hier naar het boek 13 minuten. Dit boek is enorm spannend en is daarom geselecteerd als een van de beste tiener boeken van dit jaar.

Het boek 13 minuten gaat over Natasha, die 13 minuten dood was. Men wist haar echter te redden. Je zou denken dat ze blij zou zijn met deze tweede kans. Helaas was dat niet het geval. Natasha wenste namelijk dat ze dood was gegaan. Dit, omdat ze zich niet meer kon herinneren hoe ze in het ijskoude water terecht was gekomen. Ze wist 1 ding zeker: de val was geen ongeluk. Daarnaast was ze ook niet suïcidaal. Wie wilde haar dan dood hebben? Waren het haar vrienden? Of misschien haar vijanden? Als je wil weten wat er precies gebeurt is, kun je dit boek lezen. We kunnen je wel 1 ding verklappen: het spannende boek heeft een zeer onverwacht einde…

Eigenschappen van het boek 13 minuten:

5. De Royals 3,5 – Hartstocht

In dit artikel hebben we gesproken over een boekenreeks. Bij die reeks is het zo dat je de boeken desgewenst ook los kunt lezen. Dit betekent dat als iemand je bijvoorbeeld deel 2 cadeau maakt, je deel 1 niet eerst hoeft te lezen. Bij sommige boekenreeksen is dat echter niet het geval. De Royals 3,5 - HartstochtDe boeken uit dergelijke reeksen moet je in volgorde lezen om het verhaal goed te begrijpen. Dit is echter geen probleem. Je vormt namelijk een band met de personages en wil graag weten wat er met hen gebeurt. Zijn daarom de beste tiener boeken voor jou afkomstig uit reeksen die je in volgorde moet lezen? Dan kennen wij een reeks die je wellicht ideaal zal vinden, namelijk De Royals.

Deel 3,5 uit deze reeks behoort tot de beste tiener boeken van dit jaar. Dit boek heet De Royals 3,5 – Hartstocht. Nu vraag je je wellicht af waarom het boek niet gewoon deel 3 of deel 4 is. Dit heeft te maken met de dikte van het boek. De Royals 3,5 – Hartstocht is namelijk half zo dik als de andere delen. Echter, niet omdat het boek uit minder pagina’s bestaat, betekent het dat het boek minder interessant is. Dit verhaal is namelijk aangenaam romantisch en ook spannend. Het boek gaat over Gideon, een van de broers uit de Royal familie. Dinah, de vrouw van zijn misdadige oom Steve heeft hem gechanteerd waardoor hij de liefde van zijn leven heeft verloren. Nu probeert hij haar terug te krijgen…

Eigenschappen van het boek De Royals 3,5 – Hartstocht: