Wanneer we verhaaltjes aan kinderen voorlezen, doen we dat meestal met een reden. Je kunt bijvoorbeeld een verhaaltje voorlezen om je kind in slaap te sussen. Daarnaast kun je verhaaltjes voorlezen, die je kind op een bepaald moment of een specifieke plek voorbereiden. Velen van ons gaan tevens na welke levensles het desbetreffende verhaal bevat. Het is namelijk zo dat vrijwel elk sprookje een levensles bevat. Denk er maar aan dat Klein Duimpje inspeelt op verlatingsangst. In dit geval is de geruststelling dat je de situatie altijd te boven komt. In het geval van de drie biggetjes leer je kinderen dat ze tijd moeten uittrekken voor hetgeen ze belangrijk vinden. Deze moeite wordt uiteindelijk beloond. Ben je daarom op zoek naar het beste sprookjesboek voor jouw kind? Wij helpen je op weg. Lees dit artikel en vind gemakkelijk het beste sprookjesboek voor jouw kind!

Beste sprookjesboek van 2020

Hierboven hebben we het gehad over de levenslessen die sprookjes kunnen bevatten. Er zijn echter ook andere zaken waar je op let wanneer je naar het beste sprookjesboek zoekt. Zo kun je ook letten op de doelgroep van het boek. In veel gevallen gaat deze doelgroep gepaard met een bepaalde leeftijdscategorie. Je kunt tevens nagaan of het boek slechts één verhaal bevat of juist meerdere. Ook de lengte van de verhalen kan een belangrijke rol spelen. Aangezien er vele factoren zijn waar je rekening mee kunt houden, kan het uitkiezen van het ideale boek lastig zijn. Gelukkig hoef je niet alle boeken die zijn geschreven met elkaar te vergelijken. Wij zijn namelijk voor je nagegaan welke sprookjesboeken op dit moment het beste verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Elk van de vijf boeken beschrijven we afzonderlijk. Zo kies je gemakkelijk jouw beste sprookjesboek uit.

1. De beproevingen van Apollo 5 – De toren van Nero

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over verschillende doelgroepen. Echter, wanneer bepaalde personen denken aan een sprookjesboek, denken ze alleen aan boeken voor jonge kinderen. De beproevingen van Apollo 5 - De toren van NeroHet is fijn te weten dat er voor elke leeftijd geschikte (sprookjes)boeken zijn. Heb je een wat ouder kind en zoek je naar het beste sprookjesboek voor hem/haar? Dan raden we het boek De beproevingen van Apollo 5 – De toren van Nero aan. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste sprookjesboek. Het gaat namelijk om een boek voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar. Bovendien is dit boek afkomstig uit een reeks. Je kunt je kind dus optimaal stimuleren om zelf te lezen.

Kijken we naar de inhoud van dit epische laatste deel uit de reeks, dan zien we dat het spannend is. Apollo wil namelijk eindelijk zijn plek op de berg Olympus terugverdienen. Dit zal niet zomaar gebeuren. De voormalige God en zijn vriendin Meg moeten namelijk de profetie volgen, die Ella de harpij heeft onthuld. Samen moet het tweetal terugkeren naar de plek waar Apollo’s problemen begonnen, namelijk Manhattan. Daar zullen ze afreizen naar de toren van Nero. Dit is een glanzend hoofdkwartier van het Triumviraat in het centrum van de stad New York. Apollo zal het daar moeten opnemen tegen het beest uit de profetie, de Python. Deze taak lijkt bijna onmogelijk aangezien Apollo de gedaante heeft van een hulpeloze tiener… Lees het boek De beproevingen van Apollo 5 – De toren van Nero gauw en ontdek wat er gebeurt!

Eigenschappen van het boek De beproevingen van Apollo 5 – De toren van Nero:

2. Pieter Konijn Voorleesverhalen

We hebben het hierboven gehad over een verhaal voor wat oudere kinderen. Dat betekent echter niet dat er geen spannende sprookjesboeken zijn voor jongere lezers en luisteraars. Voor de jongere doelgroep zijn er Pieter Konijn Voorleesverhalengelukkig ook vele leuke boeken. Is jouw kind een grote fan van Pieter Konijn? Dan heeft hij/zij de films over dit ondeugende konijntje wellicht al gezien. Wil je je kind verrassen met het beste sprookjesboek over dit konijntje? Dan kun je kiezen voor het boek Pieter Konijn Voorleesverhalen. Wij vinden dat dit boek het beste sprookjesboek is voor fans van Pieter Konijn. Lees het boek dus snel voor aan je kleine spruit.

Je wil nu waarschijnlijk weten waar het boek precies over gaat. Daar vertellen we je graag over. In het boek beleeft de vrolijke en dappere Pieter samen met zijn vrienden avonturen in het bos. Het konijntje wil in dit boek net zo slim, stoer en grappig als zijn vader worden. Helaas is dat niet zo’n eenvoudige klus als je de ondeugendste van de familie bent. We zeggen niet zomaar dat dit konijntje ondeugend is. Hij komt namelijk regelmatig in diverse spannende situaties terecht. Gelukkig heeft hij twee goede en trouwe vrienden, namelijk Lily en Benjamin. Dit tweetal staat altijd voor hem klaar. In deze bundel, Pieter Konijn Voorleesverhalen, kom je maar liefst vier avonturen tegen. Deze avonturen zijn zelfs aangevuld met heldere plattegronden van het bos. Je vindt in het boek zelfs leuke opdrachten die je thuis kunt uitvoeren!

Eigenschappen van het boek Pieter Konijn Voorleesverhalen:

3. Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar

Voor kinderen is elke verjaardag belangrijk. Ze vinden het feestje, de traktatie en de cadeautjes namelijk leuk. Echter, dit is niet de enige reden waarom een verjaardag veel betekent voor kinderen. Hun verjaardag Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaarbetekent namelijk ook dat ze “groter” worden. Ze voelen zich dan steeds zelfstandiger en laten die ook zien in hun doen en laten. Heb jij een kind dat binnenkort vier jaar wordt? Of is jouw kind nog geen vier, maar wel super slim? Dan kennen wij het beste sprookjesboek voor hem/haar. We verwijzen hier naar het boek genaamd Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar. Dit boek is wellicht het beste sprookjesboek voor slimme peuters en kleuters. Het boek is namelijk speciaal voor hen geschreven.

In het boek Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar vind je grappige en herkenbare verhalen voor vierjarigen. De verhalen richten zich op de nieuwe dingen die kinderen van (bijna) vier jaar meemaken en leren. Denk maar aan zelf de schoenen aantrekken, zelf fietsen, zelf oversteken, enzovoorts. Ook voor het eerst naar de grote school gaan komt aan bod. Daar leren kinderen namelijk letters lezen en tot heel ver tellen. Ze maken op school ook veel nieuwe vriendjes. Je merkt dus meteen dat dit boek gericht is op vierjarigen. Sla het boek open en ontdek allerlei nieuwe en klassieke verhalen, versjes en zelfs leuke tekeningen. Er komen in het boek herkenbare alledaagse gebeurtenissen voor, maar ook dierenverhalen. Iedereen komt dus aan zijn trekken.

Eigenschappen van het boek Het grote voorleesboek voor rond de 4 jaar:

4. Disney Princess – Het magische 1-minuut verhalenboek

Sommige boeken zijn geschikt voor de meeste kinderen van een bepaalde leeftijd. Er zijn echter ook boeken die zich meer richten op personen met een bepaalde interesse. Denk er maar aan dat vooral meisjes houden van deDisney Princess - Het magische 1-minuut verhalenboek verhalen over Disney prinsessen. Zij voelen zich zelf ook als een prinses wanneer je dergelijke verhalen voorleest. Bovendien hoef je dergelijke verhalen niet altijd voor te lezen. Ze zijn namelijk verwerkt in allerlei prachtige animatiefilms, waar je kind naar kan kijken. Is jouw kind ook zo dol op deze prinsessen? Dan is het beste sprookjesboek voor hem/haar wellicht het boek Disney Princess – Het magische 1-minuut verhalenboek.

Laat de magische wereld van Disney je, ongeacht je leeftijd, betoveren. In het prachtige boekje beleef je namelijk de mooiste avonturen samen met je favoriete prinsessen. Denk maar aan Rapunzel, Belle, Assepoester en Sneeuwwitje. Deze dappere meiden maken van alles mee, maar komen er uiteindelijk goed van af. Het prettige van dit boek is bovendien dat de verhalen relatief kort zijn. Je kunt ze dus goed voorlezen voor het slapengaan. In slechts één minuut kun je een verhaaltje uitlezen. Ideaal toch? Hierdoor zijn de verhaaltje perfect voor op de bank of in bed. Laat de magie en betovering je meevoeren naar een nacht vol zoete dromen. Is dit prachtige boek Disney Princess – Het magische 1-minuut verhalenboek daarom het beste sprookjesboek voor jou?

Eigenschappen van het boek Disney Princess – Het magische 1-minuut verhalenboek:

5. Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar

Eén van de boeken die we hebben beschreven in dit artikel is gericht op vierjarigen. Wat doe je dan als je een kind van (bijna) drie jaar hebt? Je kunt ook de verhalen voor vierjarigen aan hem/haar voorlezen. Echter, als jeHet grote voorleesboek voor rond de 3 jaar wil dat je kind zich echt gezien voelt, dan is een boek voor driejarigen wellicht ideaal. Is het beste sprookjesboek voor jouw kind daarom een boek speciaal voor driejarigen? Dan kies je voor het boek Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar. De naam van dit boek laat meteen zien waarom hij het beste sprookjesboek voor jouw peuter is. Het boek is namelijk speciaal geschreven voor kinderen die (bijna) drie jaar zijn.

Ook voor driejarigen verandert er veel. Ze mogen nu slapen op een bed voor grote kinderen en hebben een wen-dag op de grote school. Er is gelukkig nog altijd tijd om te spelen. Zo mogen driejarigen naar de dierentuin gaan, eendjes voeren, hun huisdier knuffelen, enzovoorts. Er gaat een wereld aan nieuwe activiteiten voor hen open. Deze activiteiten vind je terug in Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar. In dit boek zitten er namelijk verhalen, versjes en prenten van bekende auteurs en illustrators. Je komt zowel nieuwe als klassieke werken tegen. Bovendien vind je in het boek herkenbare alledaagse gebeurtenissen, sprookjes en zelfs dierenverhalen. Je kind zal dus geen moment vervelen van de verhalen over Nijntje, Woezel & Pip en vele andere bekende personages.

Eigenschappen van het boek Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar: