Iedereen moet ergens beginnen. Dat geldt ook voor wereldberoemde auteurs. Roald Dahl is geen uitzondering op deze regel. Hij begon namelijk in december 1942 aan een kinderboek, genaamd De Gremlins. In 1943 werd dit boek uitgegeven. Hierna focuste hij zich voornamelijk op het schrijven van filmscripts en verhalen voor volwassenen. Toen hij voor het eerst vader werd, besloot hij zich weer te focussen op kinderboeken. Daarom schreef hij steeds meer verhalen voor kinderen. Eerst begonnen de stukjes als korte verhaaltjes voor het slapengaan. Later werden deze verhalen razend populaire kinderboeken. Tegenwoordig kunnen heel weinig personen zeggen dat ze nooit een boek van deze auteur hebben gelezen. Zelfs als je zijn boeken niet hebt gelezen, heb je vast wel de verfilmde versies gezien. Zoek je daarom naar het beste Roald Dahl boek? Wij helpen je middels dit artikel om het beste Roald Dahl boek uit te kiezen.

Beste Roald Dahl boek van 2020

Ben je nagegaan hoeveel boeken deze bekende auteur heeft geschreven? Na het zien van dit aantal, kan het wellicht moeilijk lijken om het beste Roald Dahl boek uit te kiezen. Gelukkig hoeft het toch niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk de behandelde thema’s met elkaar vergelijken. Doordat de auteur bovendien boeken voor verschillende leeftijden heeft geschreven, kun je ook op basis daarvan een keuze maken. Lukt het je toch niet om een keuze te maken? Geen nood. We helpen je op weg. Eerst hebben we een onderzoek gedaan naar de meest populaire boeken van deze auteur van dit moment. Aan de hand van dat onderzoek hebben we een top 5 samengesteld. Deze top 5 bestaat uit allerlei spannende boeken. Iedereen komt dus aan zijn trekken. Lees gauw de beschrijvingen over de boeken en kies gemakkelijk jouw beste Roald Dahl boek uit!

1. Sjakie en de chocoladefabriek

Van bepaalde klassiekers heeft vrijwel iedereen gehoord. Als het boek bovendien is verfilmd, dan is de kans nog groter dat je ervan hebt gehoord. Wil je graag een dergelijk bekend boek aan je kind geven, maar moet het boekSjakie en de chocoladefabriek ook een belangrijke levensles bevatten? Dan kennen we wellicht het beste Roald Dahl boek voor jou. We verwijzen hier naar het boek genaamd Sjakie en de chocoladefabriek. Voor jonge fans van Roald Dahl is dit boek wellicht het beste Roald Dahl boek. Het boek is namelijk een klassieker, die ook is verfilmd. In het boek kom je zelfs prachtige tekeningen tegen van Quentin Blake. Zijn illustraties zorgen er als het ware voor dat het verhaal begint te leven.

In het boek stelt Willie Wonka Gouden Toegangskaarten beschikbaar in reepjes chocola. Deze toegangskaarten zullen ervoor zorgen dat bezoekers een rondleiding krijgen in de geweldige chocoladefabriek. Puur geluk zorgt ervoor dat Sjakie zo’n toegangskaart vindt in een reep chocola. Hierdoor gaat zijn diepste wens in vervulling. Hij krijgt samen met andere kinderen en hun ouders een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van Willie Wonka. Deze mysterieuze man is de ongelofelijkste, geweldigste en meest verbazingwekkende chocoladefabrikant ooit. Ook zijn fabriek stelt niet teleur. Je kunt er van alles in meemaken. Wat men niet weet is dat er in de fabriek grote gevaren schuilen. Zo wordt Caspar Slok door een rivier van hete chocolade meegesleurd. Hoe zal het aflopen met Sjakie?

Eigenschappen van het boek Sjakie en de chocoladefabriek:

2. Joris en de geheimzinnige toverdrank

Het komt weleens voor dat we bepaalde personen niet mogen. Als de personen dan toch in onze buurt komen, willen we hen wat aandoen. Helaas kan dit helemaal verkeerd aflopen. Wil je je kind deze levensles leren door middelJoris en de geheimzinnige toverdrank van het beste Roald Dahl boek? Dan kennen we een boek dat je waarschijnlijk geschikt zal vinden. We verwijzen hier naar het boek Joris en de geheimzinnige toverdrank. Dit boek is wellicht het beste Roald Dahl boek over instaan voor de consequenties van je daden. Bovendien wordt het verhaal aangevuld met prachtige tekeningen van een bekroonde illustrator. Je geniet dus van elk moment wanneer je het boek leest.

In het boek woont de hoofdpersoon Joris op een boerderij. Hij en zijn familie wonen eigenlijk ver van alles af. Joris is niet dol op zijn grootmoeder. Hij vindt haar maar een akelige, oude heks. Toch moet juist hij op een zaterdagochtend in zijn eentje op zijn grootmoeder passen. Joris bedenkt een plan. Hij besluit om een toverdrankje voor zijn grootmoeder te maken. In dit drankje gaat er van alles zoals kanariezangzaad en motorolie. De niets vermoedende grootmoeder drinkt het drankje. Hierna begint ze te groeien. Zodanig dat ze zelfs door het dak heengaat. Uiteindelijk maken Joris en zijn vader nog meer toverdrankjes. Het gevolg hiervan is dat de vreemdste dingen gebeuren. Zal oma weer normaal worden in het boek Joris en de geheimzinnige toverdrank?

Eigenschappen van het boek Joris en de geheimzinnige toverdrank:

3. De GVR

Bij het beschrijven van het eerste boek in deze reeks, haalden we aan dat het boek razend populair is. Het boek over de chocoladefabriek is bovendien verfilmd. Hierdoor heeft vrijwel iedereen er al eerder van gehoord. Het boek De GVRover de chocoladefabriek is niet het enige boek van deze auteur, dat zo bekend is. Ben je daarom op zoek naar het beste Roald Dahl boek dat ongeveer even populair is? Dan is het beste Roald Dahl boek voor jou wellicht het boek De GVR. Dit boek is ook super populair. Daarnaast is het niet één, maar twee keer verfilmd. De laatste versie werd verfilmd door Steven Spielberg. Heb je de film nog niet gezien? Dan kun je er alvast naar kijken. Hierna lees je het boek om achter meer details te komen.

Het boek De GVR is niet zomaar bekend. Het won namelijk in 1984 een Zilveren Griffel. In het verhaal ligt Sofie ’s nachts in bed. Echter, ze kan helemaal niet aan slapen denken. Dat komt doordat er een reus voor haar raam staat. Hij is zo hoog als een huis en plukt haar uit haar bed. Sofie wordt ontvoerd! Gelukkig is deze reus niet gemeen. Het blijkt dat hij juist een Grote Vriendelijke Reus is. Hoewel hij eigenaardig spreekt en de raarste woorden gebruikt, blijft hij aardig. Hij vertelt aan Sofie dat andere reuzen niet zijn zoals hij. Dit maakt Sofie een beetje bang. Toch bedenkt ze samen met de vriendelijke reus een slim plan. Op die manier kunnen alle kinderen weer veilig in hun bed liggen…

Eigenschappen van het boek De GVR:

4. Matilda

In dit artikel hebben we het reeds over twee razend populaire boeken gehad. Toch zijn er meer verhalen van deze auteur die even populair zijn. Wat dacht je van het verhaal over een hoogbegaafd meisje dat onheus werd Matildabehandeld door haar familie? Klinkt een dergelijk boek als het beste Roald Dahl boek voor jou? Dan lees jij binnenkort het boek met de naam Matilda. Dit boek gaat over een hoogbegaafd meisje. Ondanks het feit dat ze zo slim is, is haar familie niet trots op haar. Integendeel vinden ze haar maar lastig en willen ze haar zo snel mogelijk het huis uit zetten. Vreselijk toch? Vanwege de vele dingen die in het verhaal gebeuren, is dit wellicht het beste Roald Dahl boek voor jou.

Het leuke is dat dit boek, net zoals de andere twee boeken, ook is verfilmd. Ook deze film was een groot succes. Zowel de film als het verhaal vertellen over het leven van Matilda. Zo kom je erachter dat het gevoelige meisje geweldig goed kan leren. Ze kon als een volwassene praten toen ze slechts anderhalf jaar jong was. Tegen de tijd dat ze drie jaar was, kon ze lezen. Het duurde daarna niet lang meer voordat ze boeken van wereldberoemde schrijvers zoals Dickens las. Dat het thuis niet goed ging, weet je intussen. Maar het ging ook op school niet goed, omdat juffrouw Bulstronk, het hoofd van de school dit meisje ook niet mocht. Is er dan niemand die het goed meent met dit meisje? Hoe zal ze haar ouders straffen? Dat ontdek je allemaal wanneer je het boek leest!

Eigenschappen van het boek Matilda:

5. De fantastische meneer Vos

Vaak wanneer er kinderboeken over dieren geschreven worden, zijn de verhalen onrealistisch. Roofdieren zijn in dergelijke verhalen vrienden met hun prooi. Daarnaast is niemand bang voor elkaar. In de echte wereld gaat De fantastische meneer Voshet er heel anders aan toe. In dat opzicht kunnen we de boeken van Roald Dahl extra waarderen. Hij schrijft namelijk relatief realistische verhalen waarbij krokodillen bijvoorbeeld kinderen opeten. Wij kennen nog een dergelijk dierenboek dat wellicht het beste Roald Dahl boek voor jou is. Hier verwijzen we naar het boek De fantastische meneer Vos. Dit boek is wellicht het beste Roald Dahl boek voor jou, omdat het een relatief realistisch dierenboek is.

In het verhaal De fantastische meneer Vos besluiten meneer en mevrouw Vos wat ze zullen eten. Het tweetal besluit dat ze die avond eenden zullen eten. Eén van de eenden moet verdeeld worden onder de kinderen en de andere is voor meneer en mevrouw Vos. Meneer Vos besluit op stap te gaan om de eenden te vangen. Helaas wachten de boeren Bolus, Biet en Bits hem op dat ogenblik op. Het drietal houdt zich schuil achter een boom bij de ingang van het hol. Ze zijn hun geladen geweer niet vergeten. De boeren zijn vastbesloten om meneer Vos dood te schieten. Als dat niet lukt, willen ze hem uithongeren of uitgraven. Voor hen maakt het niet uit hoe lang deze jacht duurt. Wat kan meneer Vos doen om zichzelf te beschermen?

Eigenschappen van het boek De fantastische meneer Vos: