Als je verhaaltjes voorleest aan je kind, dan vergroot je zijn/haar woordenschat met sprongen. Het is daarom belangrijk dat je zo vroeg mogelijk begint voor te lezen. Daarnaast is het handig als je ook blijft voorlezen. Het is namelijk zo dat er vaak alleen aan jongere kinderen wordt voorgelezen. Echter, ook oudere kinderen vinden het prettig wanneer je aan hen voorleest. Daarom is het handig als je kiest voor het beste peuterboek voor je kind. Door te kiezen voor een boek dat het kind interesseert, luistert hij/zij aandachtig naar je. Behalve voor voorleesboeken kun je ook kiezen voor andere typen boeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan prentenboeken, kijk- en aanwijsboeken en zelfs kleurboeken. Wij vergemakkelijken je zoektocht naar het beste peuterboek.

Beste peuterboek van 2020

We hebben je verteld over de verschillende soorten boeken voor peuters. Hoewel voorleesboeken zeer populair zijn, is het handig om verschillende typen boeken in huis te hebben. Je kunt je kind op die manier aangenaam bezighouden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je voor het slapengaan een boek voorleest. Wanneer je kind overdag thuis is, dan kan hij/zij kleuren in een kleurboek. Je kunt ook doe-boeken aan je kind geven om zelfstandigheid te stimuleren. Doordat er veel soorten peuterboeken zijn, lijkt het moeilijk om het beste peuterboek uit te kiezen. Daarom hebben we een top 5 voor je samengesteld. Je komt dus boeken tegen die andere ouders en zelfs specialisten geweldig vinden. Ga dus na welk boek je kind het leukst zal vinden. Zo kies je dus het beste peuterboek voor jouw peuter uit.

1. Van wie zijn deze billen?

Bij het benoemen van de verschillende soorten kinderboeken hebben we gesproken over doe-boeken. Een dergelijk boek kan soms vergeleken worden met een speeldoos. Je kind moet dus bepaalde opdrachten uitvoeren, waardoor hij/zij iets Van wie zijn deze billen?nieuws leert. Er zijn echter ook interactieve boeken, die je kunt vergelijken met doe-boeken. Denk maar aan een boek met illustraties van de achterzijde van dieren. Bij een dergelijk boek kan het interactieve aspect zijn dat je kind raadt om welk dier het gaat. Klinkt een dergelijk boek als het beste peuterboek voor jouw kleine spruit? Dan raden we het boek Van wie zijn deze billen? aan. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor je kind. Het kind leert namelijk allerlei dieren kennen, maar ziet ook hoe de dieren er van achteren uitzien.

De opzet van het boek Van wie zijn deze billen? is eenvoudig. In het vierkant hardkartonnen prentenboek kom je 9 verschillende dieren tegen. Hierbij gaat het om dieren die kinderen kennen uit hun eigen omgeving, de dierentuin of de (kinder)boerderij. Je komt dus onder andere een olifant, een eend, een kat en een varken tegen. Op de rechterhelft van elke dubbele pagina zie je het achterste van een dier. Aan de linkerzijde wordt er in 1 tot 3 zinnen een vraag gesteld. De vraag komt steeds neer op “welk dier kan het zijn?”. Onder of achter een stevige flap zie je in de illustratie het hele dier. Zo kan je kind controleren of hij/zij goed heeft geraden.

Eigenschappen van het boek Van wie zijn deze billen?:

2. De spin die het te druk had

In het leven moeten we allemaal prioriteiten stellen. Voor volwassenen betekent dit bijvoorbeeld dat we geen nieuwe kleding kopen als de waterrekening nog niet is betaald. Hoewel we ervan uitgaan dat kinderen een eenvoudig leven hebben, moeten De spin die het te druk hadook zij prioriteiten stellen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kind morgen een repetitie moet maken. Hij/zij is echter ook uitgenodigd voor een feest. Dan moet het kind weten dat hij/zij liever kan studeren in plaats van naar het feest te gaan. Wil je je kind al op jonge leeftijd leren over prioriteiten stellen? Dan kun je kiezen voor het beste peuterboek over dit onderwerp. Wij kennen een boek dat je wellicht het beste peuterboek zal vinden. We verwijzen hier naar het boek De spin die het te druk had.

Het boek De spin die het te druk had gaat over een spin. Deze spin is bezig een web te weven op een boerderij. Eén voor één komen de dieren van de boerderij haar vragen iets met hen te gaan doen. De spin moet dus kiezen tussen activiteiten met de andere dieren of het afronden van haar web. Ze beslist haar web verder te weven. Hoewel het boek vrij eenvoudig is, biedt het toch in al zijn simpelheid een schat aan informatie. Er wordt in het boek namelijk gesproken over het begin en einde van de dag. Ook kom je meer te weten over de geluiden van de dieren van de boerderij. Je ontdekt zelfs welke kenmerkende eigenschappen de dieren hebben.

Eigenschappen van het boek De spin die het te druk had:

3. Raad eens hoeveel ik van je hou

Het is onmogelijk om precies aan te geven hoeveel je van iemand houdt. Echter, als je heel veel van iemand houdt, dan wil je dat kenbaar maken. Dit geldt niet alleen voor verliefde stellen, maar ook voor bijvoorbeeld ouder-kind relaties. Ouders Raad eens hoeveel ik van je houlaten vaak hun liefde zien door tijd met hun kinderen door te brengen. Ook geven ze het kind, wanneer ze kunnen, cadeautjes en dingen die ze nodig hebben. Een kind maakt zijn/haar liefde op andere manieren kenbaar. Zo geeft het kind de ouders bijvoorbeeld kusjes of hij/zij deelt zijn/haar snoepjes met hen. Wil je graag een boek over liefde voorlezen aan je peuter? Dan is het beste peuterboek voor jou wellicht het boek Raad eens hoeveel ik van je hou. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jou en je kind. Het boek gaat namelijk over liefde tussen een ouder en een kind.

Het boek Raad eens hoeveel ik van je hou gaat over een kleine haas en zijn vader. Hazeltje wil kenbaar maken hoeveel hij van Grote Haas houdt. Daarom springt hij zo hoog mogelijk. Hij reikt ook zijn handen zo hoog mogelijk boven zijn hoofd en spreidt zijn armen zo ver mogelijk. Grote Haas overtreft hem echter in alles. Dit betekent echter niet dat Grote Haas meer van Hazeltje houdt dan omgekeerd. Het boek is aantrekkelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Ook verliefde stellen vinden het leuk om dit boek over liefde te lezen.

Eigenschappen van het boek Raad eens hoeveel ik van je hou:

4. Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd

Als je op zoek gaat naar een kinderboek, dan kom je onder andere boeken over ridders en prinsessen tegen. Voorheen werden dergelijke boeken jongens- en meisjesboeken genoemd. Echter, doordat kinderen nog niet seksgevoelig zijn,Dikkie Dik - Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd verplaatsen ze zich ook gemakkelijk in de schoenen van dieren. Daarom gaan veel kinderboeken over dieren. Klassiekers op het gebied van dieren zijn de boeken over Nijntje en Dikkie Dik. Sommige volwassenen kennen de verhalen van Dikkie Dik nog van hun eigen jeugd. Wil je je kind daarom ook kennis laten maken met deze ondeugende kat? Dan is het beste peuterboek voor jou Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd. Dit boek is wellicht het beste peuterboek voor jou, omdat het over een ondeugende oranje kat gaat.

Verhalen over deze kat zijn voor veel kinderen dicht bij hun belevingswereld. In het voorleesboek beleeft de kat bovendien maar liefst 30 spannende avonturen. Je geniet dus gedurende langere tijd samen met je kind van de leuke verhalen. Mocht je een keer minder tijd hebben om voor te lezen, dan houd je je kind op een andere manier bezig. Het boek Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd komt namelijk met een lange dvd. Op deze dvd zijn er 24 geanimeerde verhaaltjes en nog 12 raadspelletjes. Geniet dus urenlang van de grappige en bizarre avonturen die de bekende kat Dikkie Dik beleeft.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd:

5. Opa en Oma Pluis

In de beschrijving over het vorige boek hebben we gesproken over klassiekers. Daarbij hebben we verwezen naar de boeken over Dikkie Dik en Nijntje. Intussen weet je dat Dikkie Dik een oranje kat is. Nijntje is echter een konijn. Ze maakt van Opa en Oma Pluisalles mee en leert veel, net als de gemiddelde peuter. Daarom vinden veel kinderen de boeken over dit konijntje aantrekkelijk. Wat Nijntje meemaakt ligt namelijk dicht bij de belevingswereld van kinderen. Is jouw kind ook zo’n super Nijntje fan? Dan is het beste peuterboek voor hem/haar wellicht een boek over Nijntje. Wij kennen een boek over dit konijntje dat je kind vast wel interessant zal vinden. Dit boek heet Opa en Oma Pluis.

Wij vinden dat het boek Opa en Oma Pluis wellicht het beste peuterboek voor jouw kind is. Het boek gaat namelijk over Nijntje, die op bezoek gaat bij haar grootouders. De grootouders van Nijntje zijn opa en oma Pluis. Nijntje vindt het leuk om op bezoek te gaan bij haar grootouders. Haar grootouders zijn ook blij om haar in hun huis te ontvangen. Daarom geven ze haar een speciale behandeling. Opa houdt van timmeren. Daarom maakt hij speciaal voor Nijntje een houten step. Oma vindt het leuk om te breien en leert Nijntje ook hoe ze moet breien. Wanneer Nijntje naar huis stept, zwaaien haar grootouders haar uit. De versjes en tekeningen over een liefdevolle grootouder-kleinkind-relatie spreken peuters en kleuters aan.

Eigenschappen van het boek Opa en Oma Pluis: