Veel personen begrijpen niet waarom kinderen de boeken over Nijntje zo leuk vinden. Dit heeft vaak te maken met het feit dat de boekjes voor kinderen herkenbaar zijn. Zo doet de auteur van deze boeken inspiratie op als hij op de fiets naar zijn atelier gaat. Hij raakt ook geïnspireerd door kinderen die op straat spelen. Daarnaast vormen zijn kleinkinderen een grote bron van inspiratie. Zo zag de auteur zijn kleindochter weleens in de tuin spelen met een geel tentje. Deze eenvoudige gebeurtenis inspireerde hem om “Nijntje in de tent” te schrijven. Elk Nijntje verhaal is vriendelijk, eenvoudig en nooit eng. Bovendien geeft elk verhaal iets mee aan kinderen. Daarom genieten kinderen ook extra van de verhalen. Zoek je nu naar het beste Nijntje boek? Wij helpen je. Lees het artikel en vind jouw beste Nijntje boek!

Beste Nijntje boek van 2020

Nijntje boeken zijn over de gehele wereld geliefd. Daarom zoeken vele ouders van peuters naar dergelijke boeken. Gelukkig kun je voor vrijwel elke situatie in het leven van je kind een passend boekje vinden. Er zijn echter enorm veel Nijntje boeken geschreven. Hoe kies je dan het beste Nijntje boek uit? Dat is eenvoudig: je leest dit artikel! In dit artikel hebben we een selectie gemaakt uit de populairste Nijntje boeken van dit moment. Zo hebben we een lijst met 5 boeken samengesteld. Al deze boeken zijn populair en gaan over Nijntje. Je kiest dus gewoon voor het boekje dat het beste bij je kindje past. Aarzel niet langer, lees het artikel en kies zelf jouw beste Nijntje boek uit!

1. Kiekeboe! wie is daar, Nijntje?

Dat Nijntje van alles meemaakt in haar jonge leventje weet je intussen. Het is daarom handig om de situaties van Nijntje te vergelijken met de dingen die je kind meemaakt. Zo kies je een boek uit dat super relevant is voor jouw Kiekeboe! wie is daar, Nijntjekleine spruit. Is je kind bijvoorbeeld een grote fan van het spelletje “Kiekeboe”? Dan zal je kind het vast wel leuk vinden als je een boek over dit spel voorleest. Misschien vind je kind het zelfs leuker om zelf bezig te zijn. Dan is een Kiekeboe-boekje met uitsparingen waar een kind door kan kijken wellicht ideaal. Wij kennen een dergelijk boek dat voor jouw kind wellicht het beste Nijntje boek zal zijn. Hier verwijzen we naar het boek Kiekeboe! wie is daar, Nijntje?.

Wij vinden dat het boek Kiekeboe! wie is daar, Nijntje? voor jouw kind het beste Nijntje boek is. Het boek is namelijk een soort van doe-boek, dus je kind wordt aangenaam bezig gehouden. Daarnaast gaat het boekje over het spelletje “Kiekeboe”. Om precies te zijn speelt Nijntje in dit kleine, hardkartonnen boekje het spel “Kiekeboe” met anderen. Ze speelt samen met moeder en vader Pluis, Willemijn, haar knuffelbeer en ook Aagje. In de bladzijden zitten er uitsparingen, dus je kunt door de pagina’s heen kijken. Bekijk dit boekje dus gezellig met je kindje en lees het ook voor. Je kind kan op den duur ook zelf “Kiekeboe” spelen met het boekje.

Eigenschappen van het boek Kiekeboe! wie is daar, Nijntje?:

2. Nijntje op de boerderij

Als je kind klein is, breng je hem/haar niet meteen overal naartoe. Sommige plekken zijn beter geschikt voor wanneer het kind wat ouder is. Dit  hoeft echter niet te betekenen dat je het kind niet over dergelijke plekken leert. Nijntje op de boerderijDenk je maar eens in dat het fijn is als je kind al op jonge leeftijd over een boerderij leert. Een boerderij is namelijk een prachtige plek met allerlei interessante dieren. Gelukkig zijn er genoeg boekjes over boerderijen. Klinkt daarom een voelboekje over een boerderij als het beste Nijntje boek voor jouw kind? Dan kun je kiezen voor het boekje Nijntje op de boerderij. Wij vinden dat dit boekje perfect is om je kind te leren over boerderijen en de dieren die daar leven.

Daarom is dit boekje wellicht het beste Nijntje boek voor jouw kind. Het gaat hier namelijk om een voel- en ontdekboekje. Zo is Nijntje in het boek op de boerderij. Daar ziet ze steeds een stukje van een dier. Ze vraagt zich vervolgens af om welk dier het gaat. Jij kunt haar helpen om erachter te komen welk dier ze zag. Zo kijk je samen met je peuter door een opening in de rechterpagina. Vervolgens helpt het voelelement je op weg. Nu kun je raden welk dier erachter zit. Op de pagina’s aan de linkerzijde doet Nijntje iets en er zijn soms wat aanwijzingen. Deze aanwijzingen kunnen soms dierengeluiden zijn. Zo leert je kind dankzij het boek Nijntje op de boerderij allerlei leuke dingen over boerderijdieren.

Eigenschappen van het boek Nijntje op de boerderij:

3. Nijntje In De Sneeuw

Heb je de beschrijving over het vorige boekje gelezen? Dan heb je gezien dat boekjes voorlezen betekent dat je nieuwe dingen aan je kind kunt leren. Zo maakt je kind kennis met allerlei dieren en “ziet” hij/zij nieuwe plekken Nijntje In De Sneeuwzonder het huis te verlaten. Bepaalde dingen zal je kind ook zelf meemaken. Denk maar aan de veranderende seizoenen. Zo merkt je kind dat het plotseling kouder is, zelfs als je hem/haar binnen houdt in de winter. Het is daarom handig om je kind van tevoren voor te bereiden op een nieuw seizoen. Ook dit kun je doen door middel van passende boekjes. Is het beste Nijntje boek voor jou momenteel een boekje over de sneeuw? Kies dan voor het boek Nijntje In De Sneeuw.

Het boekje Nijntje In De Sneeuw is wellicht het beste Nijntje boek voor jou. Door dit boekje voor te lezen, kun je je kind namelijk meer leren over het koude seizoen. Ook laat je je kind zien dat het ondanks de kou leuk kan zijn om buiten te spelen. Het boekje leert je kind zelfs over behulpzaamheid. Nu wil je waarschijnlijk weten wat er precies in het boek gebeurt. Daar vertellen we je meer over. In dit boekje kleedt Nijntje zich warm aan. Vervolgens gaat ze naar buiten in de sneeuw. Daar schaatst ze op de bevroren rivier. Ze rijdt tevens op haar slee en maakt ook een sneeuwpop. Plotseling vindt ze een verkleumd en verdrietig vogeltje in de sneeuw. Ze besluit hem te helpen.

Eigenschappen van het boek Nijntje In De Sneeuw:

4. Nijntje tovert kleuren

Kinderen hebben een groot inbeeldingsvermogen. Daarom is voor hen alles mogelijk. Je begrijpt dan ook meteen waarom veel kinderen dol zijn op sprookjes. In dergelijke verhalen is namelijk ook alles mogelijk. Ook bij wat Nijntje tovert kleurenrealistischere boekjes is het mogelijk om een magisch effect te incorporeren. Daar staan kinderen meestal versteld van. Ben je op zoek naar een Nijntje boek met een magisch element? Dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen namelijk het beste Nijntje boek voor jou. Dit boek heet Nijntje tovert kleuren. Aan de hand van de titel concludeer je meteen dat er voor een magisch effect is gezorgd. Dit boekje stelt gelukkig niet teleur.

Nu ben je waarschijnlijk nieuwsgierig geworden naar het magische element in het boek Nijntje tovert kleuren. Dit vierkant, plastic boekje is niet zomaar een Nijntje boek. Het boek is namelijk een speciaal babybadboekje. In het boekje kom je geen tekst tegen, maar wel allerlei mooie afbeeldingen. Deze afbeeldingen bevatten witte delen, die kleur krijgen wanneer ze in aanraking komen met water. Zie je het gezicht van je kindje al wanneer het boekje van kleur verandert? Zelfs wanneer het magische element minder spannend is, kan je kind van het boek genieten. Nijntje staat op de tekeningen namelijk ni verschillende herkenbare spelsituaties. Zo speelt ze op het strand, is ze omringd door allerlei speelgoed en is ze aan het vliegeren… Klinkt dit boek als het beste Nijntje boek voor jouw kind?

Eigenschappen van het boek Nijntje tovert kleuren:

5. Het huis van Nijntje

Vele kinderen zijn dol op de boekjes over Nijntje. Hierdoor kennen ze alle personages uit deze boeken uit het hoofd. Je hoeft het verhaal nog niet eens voor te lezen en je kind kan moeder en vader Pluis al aanwijzen. Misschien kan je Het huis van Nijntjekind op de plaatjes zelf aanwijzen waar Nijntje zich bevindt. In dat geval is het hoog tijd dat je je kind ook laat zien hoe Nijntjes huis eruit ziet. Dit doe je door een boekje over haar huisje te kopen. Misschien vraag je je af in welke van de vele boekjes het huis van Nijntje getoond wordt. Het huis van dit populaire konijntje is van buitenaf vaker te zien. Er is echter 1 boekje, speciaal voor de echte Nijntje fans, dat je de binnenkant van het huis laat zien. Dit boekje heet Het huis van Nijntje en is wellicht het beste Nijntje boek voor jouw kind.

In het boek Het huis van Nijntje neem je, zoals je al verwachtte, een kijkje in het huis van Nijntje. Het lieve konijntje laat je daarbij niet alleen zien waar ze woont, maar ook hoe ze eet. Verder zie je waar Nijntje haar jurken en speelgoed opbergt. Je ziet ook waar ze slaapt. Dankzij dit boekje weet je kind nu alles over Nijntje. Hierbij verwijzen we dus niet alleen naar de dingen die ze meemaakt. Zie je waarom dit boekje het beste Nijntje boek is voor super Nijntje-fans?

Eigenschappen van het boek Het huis van Nijntje: