In je zoektocht naar een leuk boekje voor je kindje kom je verschillende boekjes tegen. Zoek je specifiek naar boeken voor baby’s, peuters en kleuters, dan kom je Nijntje vast wel tegen. Nijntje is een konijntje, dat van alles meemaakt. De verhalen over dit konijntje zijn vooral aantrekkelijk voor kleine kinderen, omdat ze herkenbaar zijn. Het konijntje gaat bijvoorbeeld op reis, bezoekt de dierentuin en gaat om met het verlies van een grootouder. Dit zijn allemaal zaken die kleine kinderen ook meemaken. Daarom is Nijntje razend populair geworden. Tegenwoordig kun je zelfs filmpjes over dit konijntje vinden. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek voor jouw kindje? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij vertellen je over verschillende boekjes. Je kunt dus gemakkelijk zelf het beste Nijntje boek uitkiezen.

Beste Nijntje boek van 2021

Hierboven hebben we je verteld dat Nijntje kinderen over de hele wereld aanspreekt. Ze geeft hen zelfs een warm en prettig gevoel van veiligheid. In de avonturen van dit konijntje herkennen vele kinderen zich. Dat is niet raar, omdat het konijntje ongecompliceerd en onschuldig is. Ze is tevens positief en staat open voor nieuwe ervaringen. Vind je het moeilijk om het beste Nijntje boek uit te kiezen? Geen nood. We zijn namelijk voor je op zoek gegaan naar de best verkochte boeken over dit konijntje. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Deze top 5 bestaat uit allerlei leuke boekjes, van verhaalboeken tot oefenboekjes en zelfs flapjesboeken. Elk kind komt dus aan zijn/haar trekken. Vergelijk de boekjes gauw met elkaar en kies gemakkelijk jouw beste Nijntje boek uit!

1. Nijntje tovert kleuren een magisch badboek

De meeste kinderen zijn van nature een beetje nieuwsgierig. Dit is heel normaal, omdat kinderen nog Nijntje tovert kleuren een magisch badboekvan alles over de wereld en het leven leren. Als je deze nieuwsgierigheid wil stimuleren, kun je kiezen voor doe-boekjes of andere speelboekjes. Je houdt je kind op die manier aangenaam bezig. Klinkt een “magisch” boekje daarom als het beste Nijntje boek? Dan raden we het boek Nijntje tovert kleuren een magisch badboek aan. Dit boek is wellicht het beste Nijntje boek voor nieuwsgierige kinderen. Het boek lijkt namelijk in eerste instantie niet interessant. Echter, als je de pagina’s nat maakt, dan komen de kleuren van de illustraties tevoorschijn. Hierdoor lijkt het boek wel magisch! Laat je jouw kind meedoen met Nijntje? Hij/zij kan dan zelf kleuren tevoorschijn toveren in bad of onder de douche.

Eigenschappen van het boek Nijntje tovert kleuren een magisch badboek:

2. Nijntje oefent – Nijntje oefent korte woordjes

Als ouder of verzorger leer je je kind vanaf het moment dat hij/zij is geboren nieuwe dingen. Zo praat je Nijntje oefent - Nijntje oefent korte woordjesveel met het kind en lees je boekjes voor. Op die manier vergroot je de woordenschat van het kind. Hierdoor kan het kind correcte en duidelijke zinnen vormen wanneer hij/zij begint te praten. Als we kijken naar het vergroten van de woordenschat, dan is een oefenboekje wellicht ideaal. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek waar je kind woordjes mee kan oefenen? Dan is het beste Nijntje boek voor jouw kind het boek Nijntje oefent – Nijntje oefent korte woordjes. Dit boek zit boordevol plaatjes in verschillende herkenbare thema’s. Je kunt dus samen met je kind naar de plaatjes kijken en benoemen wat je ziet. Na een tijdje kun je de voorwerpen benoemen en het kind de bijbehorende illustratie laten aanwijzen. Een leerzame en leuke activiteit!

Eigenschappen van het boek Nijntje oefent – Nijntje oefent korte woordjes:

3. Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes)

Vroeger wanneer je een kindje jarig was, gaven we snoepzakjes mee als traktatie. Tegenwoordig wordt Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes)dat steeds vaker afgeraden. Sommige kinderen zijn namelijk allergisch tegen bepaalde stoffen en je wil niet dat kindertjes teveel snoepen. Ben je daarom op zoek naar een alternatief om de kleine gasten mee te geven? Dan kun je kiezen voor uitdeelboekjes. Klinkt een set met dergelijke boekjes als het beste Nijntje boek voor jou? Dan is het beste Nijntje boek voor jou de set met Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes). Zoals de naam doet vermoeden, zitten er in deze set 10 boekjes. Niet alle tien boekjes zijn echter identiek. Vijf bevatten het verhaal “Als ik groot ben” en de rest bevat het verhaal “Nijntjes vrolijke dag”. Het ene boekje gaat over Nijntje, die droomt over de toekomst. In het andere boekje zie je wat Nijntje vandaag gaat doen. Schaf de set snel aan!

Eigenschappen van het boek Nijntje uitdeelboekjes (box met 10 boekjes):

4. Flapjesboek naar bed met Nijntje

De meeste kinderen willen ’s nachts niet graag naar bed gaan. Daarom is het handig om als ouder een Flapjesboek naar bed met Nijntjeritueel te ontwikkelen voor het slapengaan. Vele ouders passen een bepaalde routine toe. Op die manier went het kind aan de routine, waardoor hij/zij meewerkt bij het slapengaan. Wil je een routine ontwikkelen aan de hand van een boekje? Dan kennen wij het beste Nijntje boek voor jou. Dit boek heet Flapjesboek naar bed met Nijntje. Wij vinden dat dit boek het beste Nijntje boek is over het slapengaan. In het boekje is het bijna bedtijd voor Nijntje. Voor het slapengaan gaat ze eerst eten. Hierna trekt ze haar pyjama aan. Vervolgens poetst ze haar tanden en tot slot wordt er een boekje voorgelezen. Nijntje kan hierna heerlijk gaan slapen. Het leuke van dit boekje is dat er op elke spread een makkelijk te openen flap is.

Eigenschappen van het boek Flapjesboek naar bed met Nijntje:

5. Kerstmis

We hebben gesproken over verschillende boekjes, die gebaseerd zijn op het schattige konijntje Nijntje. KerstmisEr zijn immers enorm veel boeken over dit konijntje geschreven. Echter, als je kind een fan is, dan heeft hij/zij vast wel tientallen Nijntje boekjes. Wil je je kind vertellen over het kerstverhaal en de geboorte van Jezus? Maar moet het boekje niet expliciet over Nijntje gaan? Dan kennen we het beste Nijntje boek voor jou, namelijk het boek Kerstmis. Dit boekje is geschreven door dezelfde auteur van de Nijntje boeken. Daarom is de illustratiestijl en ook de vertelstijl zeer herkenbaar voor Nijntje fans. Het kerstverhaal wordt in dit boekje op eenvoudige wijze verteld. Daarom is dit boekje, dat al meer dan 50 jaar bestaat, nog altijd een klassieker. Is dit boekje het beste Nijntje boek voor jouw kleine spruit?

Eigenschappen van het boek Kerstmis: