Er gaan allerlei voordelen gepaard met (voor)lezen. Echter, het lukt niet altijd om dit te combineren met je dagelijkse bezigheden. Daarom kiezen velen tegenwoordig voor audioboeken. Je kunt dergelijke boeken vergelijken met fysieke boeken. Het enige verschil is dat je het verhaal niet zelf hoeft te lezen. Bij een luisterboek wordt het verhaal namelijk aan je voorgelezen. Dit is fijn voor jong en oud. Je kunt een audioboek namelijk overal beluisteren. Ben je daarom op zoek naar het beste luisterboek voor kinderen? Het is een goed idee om een dergelijk boek aan je kind te geven. Hij/zij bepaalt nu namelijk zelf wanneer het verhaal wordt voorgelezen. Zo zijn jonge kinderen minder afhankelijk van hun ouders. Oudere kinderen kunnen het beluisteren van een boek bovendien combineren met andere bezigheden. Wij helpen je om het beste luisterboek voor kinderen te vinden.

Beste luisterboek voor kinderen van 2020

Je bent dus op zoek naar het beste luisterboek voor kinderen. Hoe kun je een dergelijk boek vinden? Je kunt zelf op zoek gaan door allerlei audioboeken met elkaar te vergelijken. Wil je er niet zoveel tijd in stoppen, dan kun je andere ouders vragen welke boeken hun kinderen aantrekkelijk vinden. Is dit voor jou ook geen optie? Dan kennen we een handige en eenvoudige manier om het ideale audioboek uit te kiezen. In dit artikel hebben we een top 5 samengesteld met de populairste audioboeken voor kinderen. Hierbij is er gezorgd voor variatie op het gebied van de doelgroep, maar ook op het gebied van thema’s. Ieder kind komt dus aan zijn trekken. Het enige wat jij als ouder hoeft te doen, is de beschrijvingen van de boeken te lezen. Hierna vergelijk je de boeken met elkaar en kies je zelf het beste luisterboek voor kinderen uit.

1. Sprookjes van Godfried Bomans

Veel kinderen luisteren graag naar sprookjes. Dergelijke verhalen zijn immers spannend en hebben vrijwel altijd een positief einde. Hierdoor voelen kinderen zich lekker nadat je een sprookje hebt voorgelezen. Het kan echter voorkomen dat je Sprookjes van Godfried Bomansde meeste klassiekers al hebt voorgelezen. Je kind wil op den duur dan andere sprookjes beluisteren. Is een boek met unieke sprookjes daarom het beste luisterboek voor kinderen? Dan kun je kiezen voor het boek Sprookjes van Godfried Bomans. Wij vinden dat dit boek het beste luisterboek voor kinderen is, die graag unieke sprookjes beluisteren. Het leuke van dit boek is bovendien dat de verhalen verschillende, unieke thema’s hebben.

Zo kom je in het boek sprookjes tegen over koningen en koninginnen. Dit was te verwachten, omdat dergelijke sprookjes zeer populair zijn. In het boek Sprookjes van Godfried Bomans zijn er ook onverwachte thema’s. Zo vind je verhalen over griezelige tovenaars en kabouters, maar ook heksen en geesten in het boek. Je verveelt je dus geen moment terwijl je het audioboek beluistert. In totaal bevat het luisterboek 24 spannende sprookjes. Hoewel deze sprookjes geschreven zijn voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar, kunnen ook volwassenen het audioboek beluisteren. De sprookjes spreken immers jong en oud aan. Waar wacht je nog op? Beluister de spannende verhalen vandaag nog!

Eigenschappen van het boek Sprookjes van Godfried Bomans:

2. Mees Kees – De rekenrap

Sommige volwassenen kunnen van nature goed omgaan met kinderen. Hier hoeven zij niet speciaal voor te hebben gestudeerd. Bij sommige stagiaires merk je dat ze deze gave bezitten. Ze zijn immers nog geen volwaardige leerkrachten, Mees Kees - De rekenrapmaar de leerlingen zijn toch dol op hen. Wil je je kind leren dat ook stagiaires goede leerkrachten kunnen zijn? Wij kennen het beste luisterboek voor kinderen over dit onderwerp. Het boek waar we naar verwijzen heet Mees Kees – De rekenrap. Dit boek maakt deel uit van een boekenreeks, genaamd Mees Kees. De boeken in deze reeks gaan over een stagiair die al heel goed les kan geven. Zijn leerlingen vinden het prettig wanneer hij hen lesgeeft. Dit komt doordat hij onconventionele technieken gebruikt.

Zie je waarom het boek Mees Kees – De rekenrap het beste luisterboek voor kinderen kan zijn? In dit boek valt de stagiair Kees in. De klas waar hij invalt moet aan het slot van het jaar de musical verzorgen. Aangezien mees Kees niet graag voor standaard methodes kiest, bedenkt hij een leuk alternatief voor de musical. Echter, de directrice mag niet te weten komen wat hij van plan is. In plaats van een musical wil hij namelijk een rap doen met de leerlingen. Daarbij helpt superrapper PéPé hen. Het motto van de rekenrap is: Keihard is nog veel te zacht! Tussendoor gaat het gewone schoolleven ook door. Daarbij bedenkt de meester allerlei (rap)spelletjes om hoofdbrekens voor hoofdrekenen te lijf te gaan en moeilijke woorden te leren.

Eigenschappen van het boek Mees Kees – De rekenrap:

3. Harry Potter 1 – Harry Potter en de Steen der Wijzen

Door de jaren heen zijn de Harry Potter boeken steeds populairder geworden. Zo lezen volwassenen de boeken, maar ook tieners genieten ervan. Ben je een enthousiaste ouder die zijn/haar kind kennis wil laten maken met de magische wereld van Harry Potter?Harry Potter 1 - Harry Potter en de Steen der Wijzen Dan kun je het kind het eerste boek uit de reeks laten lezen. Sommige kinderen vinden het echter minder prettig om zelf te lezen. Daarom is er gelukkig ook een audioboek van deze klassieker. Klinkt dat boek als het beste luisterboek voor kinderen? Dan heb je geluk. Er is namelijk ook een audioboek gemaakt van Harry Potter 1 – Harry Potter en de Steen der Wijzen. Dit boek is voor (toekomstige) Harry Potter fans het beste luisterboek voor kinderen.

In het boek woont Harry Potter sinds de dood van zijn ouders in de bezemkast. Deze ligt onder de trap in het huis van zijn onvriendelijke oom en tante Duffeling. Op z’n zachts gezegd, leidt hij een onaangenaam leven. Wanneer Harry elf jaar geworden is, hoort hij dat hij een tovenaar is, net als zijn ouders. Deze nieuwe informatie verandert zijn leven totaal. Hij mag nu namelijk naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus gaan. Daar leert hij alles over monsters, bezemstelen en toverdranken. Uiteindelijk blijkt dat hij de strijd moet aangaan met Voldemort. Deze levensgevaarlijke tovenaar, die tevens Harry’s aartsvijand is, is verantwoordelijk voor de dood van Harry’s ouders… Beluister jij binnenkort het boek Harry Potter 1 – Harry Potter en de Steen der Wijzen?

Eigenschappen van het boek Harry Potter 1 – Harry Potter en de Steen der Wijzen:

4. De herdertjes lagen bij nachte

De meeste kinderen vinden het fijn om te zingen. Soms zingen ze de liedjes precies zoals ze geschreven zijn. In veel gevallen is het echter zo dat kinderen zingen wat ze denken te horen. Hierdoor komt het vaker voor dat kinderen verkeerde De herdertjes lagen bij nachtewoorden zingen. Sommige volwassenen maken zich hier ook schuldig aan. Gelukkig kun je van vrijwel elk lied de songtekst opzoeken. Hierdoor lees je wat de eigenlijke woorden zijn, waardoor je het lied correct zingt. Wil je graag de juiste woorden van kerstliedjes zingen? Dan is het beste luisterboek voor kinderen en volwassenen het audioboek De herdertjes lagen bij nachte. Dit boek kun je zien als een prentenboek en audioboek in 1. De teksten van de kerstliedjes staan namelijk in het prentenboek. Daarnaast zijn de liedjes ingezongen op een bijbehorende cd.

Nu wil je wellicht weten welke liedjes zijn opgenomen op de cd. Daar vertellen we je graag over. Je komt traditionele kerstliedjes tegen zoals Er is een kindeke geboren op aard. Er zijn echter ook splinternieuwe liedjes verwerkt op de cd en in het boek. Doordat deze liedjes net zo lekker in het gehoor liggen, worden ze gauw ook klassiekers. De 16 liedjes op de cd worden gezongen door Ageeth de Haan. Zij heeft een jazzy stem, die jong en oud aanspreekt. Zing je binnenkort mee tijdens het beluisteren van het beste luisterboek voor kinderen met kerstliedjes? Schaf het prentenboek en de bijbehorende cd van De herdertjes lagen bij nachte dan snel aan!

Eigenschappen van het boek De herdertjes lagen bij nachte:

5. Otje

Bepaalde kinderen vinden het fijn om steeds nieuwe verhalen uit een boekenreeks te beluisteren. Hierdoor maken ze samen met de hoofdpersoon van alles mee. Voor jou als ouder kan het wellicht duur worden als je steeds nieuwe boeken Otjeuit een reeks moet aanschaffen. Daarom kun je kiezen voor een bundeling van verhalen over 1 of meer hoofdpersonen. Wij kennen een dergelijke bundel die is verwerkt op een audioboek. Klinkt zo’n audioboek als het beste luisterboek voor kinderen? Dan is het audioboek Otje een aanrader. Dit audioboek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen die van gebundelde verhalen houden. Alle verhalen in het boek gaan immers over Otje en haar vader Tos. Samen maakt dit tweetal van alles mee. Hierdoor blijf je ook genieten van de verhalen.

In het boek Otje geniet je in ruim 40 korte hoofdstukken van de avonturen van Tos en Otje. Dit tweetal leidt gedwongen een zwervend bestand. Tos heeft namelijk geen papieren en wordt ook geplaagd door tomeloze driftbuien. Hierdoor vindt hij nergens een vaste baan en worden hij en zijn dochter steeds weggejaagd. Het zwervend bestaan ervaren Otje en Tos gelukkig niet als negatief. Hun bestaan leidt hen namelijk langs allerlei plaatsen en brengt hen in contact met diverse dieren. Otje heeft een goede verstandhouding met vogels, muizen, katten en honden. Hierdoor zorgen ze allen gezamenlijk voor een goed en voor iedereen bevredigend einde van hun zwerversavontuur.

Eigenschappen van het boek Otje: