Vind je het als ouder geweldig leuk om verhaaltje aan je kinderen voor te lezen? Dan is het belangrijk dat je leuke boeken uitkiest. Hetzelfde geldt voor ouders die boeken kopen voor kinderen die graag zelf lezen. Eigenlijk kun je je kind stimuleren om te lezen. Door van kleins af aan boeken voor te lezen, vind je kind lezen later meestal ook prettig. Het kind is dan namelijk gewend geraakt aan zichzelf verplaatsen in een andere wereld. Door te lezen maak je immers veel mee. Ook kun je de wereld rondgaan zonder daadwerkelijk je huis te verlaten. Om je te helpen om de beste kinderboeken uit te kiezen, hebben we dit artikel geschreven. We vertellen je over zeer populaire boeken, die zorgvuldig zijn uitgekozen. Door te lezen over de beste kinderboeken van het jaar, kies je een leuk boek uit voor jouw kind.

Beste kinderboeken van 2019

Het uitkiezen van de beste kinderboeken vinden veel personen moeilijk. Dit komt doordat er veel boeken zijn. Bovendien is het voor sommigen moeilijk om te beslissen welk onderwerp hun kind leuk zal vinden. Daarom helpen we je op weg. We hebben namelijk een top 5 lijst samengesteld. Hierbij hebben we een verzameling gemaakt van boeken voor de allerkleinsten en boeken voor tieners. Er is bovendien rekening gehouden met boeken over verschillende thema’s. Denk er bijvoorbeeld aan dat het ene kind graag leest over hekserij, terwijl een ander kind boeken over dieren leuk vindt. Sommige kinderen willen gewoon meer te weten komen over de wereld om hen heen. In deze lijst is er voor elk kind wel een geschikt boek. Lees dus snel dit artikel over de beste kinderboeken van het jaar.

1. Harry potter (04): harry potter and the goblet of fire (illustrated edition)

De meesten van ons hebben al eerder gehoord van de Harry Potter boekenreeks. Deze boeken zijn namelijk wereldwijd bekend. Het is daarom ook niet raar dat deze boeken ook deel uitmaken van de beste kinderboeken van het jaar. Wil je graag dat je kind het vervolg op “Harry Potter and the prisoner of Azkaban” leest? Harry potter (04) harry potter and the goblet of fire (illustrated edition)Moet het boek bovendien leuke plaatjes bevatten? Dan raden wij Harry potter (04): harry potter and the goblet of fire (illustrated edition) aan. Dit boek behoort tot de beste kinderboeken van het jaar en is geschikt voor tieners vanaf ongeveer 13 jaar. Het boek gaat over Harry, leerling aan een tovenaarsschool.

Deze leerling popelt om aan zijn vierde jaar te beginnen. Hij brengt namelijk zijn zomervakantie door bij zijn saaie oom en tante. Daarom is hij super blij wanneer de ouders van zijn schoolvriend Ron hem uitnodigen. Samen gaan ze naar de finale van de Quidditch (bezemsteelsport) Cup. Na de finale blijkt echter dat de “slechte” tovenaar Lord Voldemort Harry nog steeds in zijn macht wil krijgen. Deze tovenaar heeft immers de ouders van Harry gedood. Op allerlei manieren probeert Lord Voldemort om Harry het leven zuur te maken. Denk je dat Harry het overleeft? Daar kom je achter als je dit boek, een van de beste kinderboeken, leest. Zelfs als je de vorige boeken niet gelezen hebt, kun je dit boek ook prima zelfstandig lezen.

Eigenschappen van het boek Harry potter (04): harry potter and the goblet of fire (illustrated edition):

2. Nijntje uitdeelboekjes box 10 boekjes

De meeste jonge kinderen hebben al eens van het populaire konijntje Nijntje gehoord. Dit konijntje komt immers op de televisie en er zijn tal van boeken over het konijntje geschreven. In de boeken maakt het konijntje van alles mee. Over het algemeen zijn er in de boeken ook leuke levenslessen verwerkt. Nijntje uitdeelboekjes box 10 boekjesDaarom vind vrijwel elk kind het prettig om een boek over Nijntje te krijgen. Als ouder is het tevens prettig om te weten dat je kunt trakteren op boekjes. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken met allerlei voedingsrestricties van de vriendjes/vriendinnetjes van je kind. Deel gewoon de boekjes Nijntje uitdeelboekjes box 10 boekjes uit.

Het uitdelen van Nijntje boeken is nu een stuk gemakkelijker geworden. Er is namelijk een pakket uitdeelboekjes over Nijntje dat tot de beste kinderboeken behoort. In dit pakket zitten er, zoals de titel “Nijntje uitdeelboekjes box 10 boekjes” aangeeft, 10 boekjes. Echter, niet elk kind krijgt precies hetzelfde exemplaar. De boekenreeks bevat namelijk 2 titels, namelijk “Nijntjes vrolijke dag” en “Als ik groot ben”. Het ene boekje laat zien wat Nijntje vandaag gaat doen. In het andere boekje droomt het konijntje over de toekomst. Nadat alle kinderen hun boekjes hebben gelezen, kunnen ze dus alsnog leuke gesprekken over de boeken hebben. Hierdoor zorg je voor langdurige pret door voor een paar van de beste kinderboeken van 2019 te kiezen.

Eigenschappen van het boek Nijntje uitdeelboekjes box 10 boekjes:

3. Ministerie van oplossingen

Voor vrijwel elk probleem is er een passende oplossing. Hoewel de meesten van ons dit weten, is het soms moeilijk om de oplossing te vinden. Zou het daarom niet fijn zijn als er een plek bestond met alle oplossingen? Je kon dan gewoon een brief schrijven naar dit kantoor en je probleem werd vervolgens opgelost. Helaas bestaat er in het echte leven niet zo’n plek. Ministerie van oplossingenIn de fantasiewereld wel. Daarom behoort het boek Ministerie van oplossingen tot de beste kinderboeken van het jaar. In dit boek ligt de focus op een ministerie waar je terecht kunt voor alle oplossingen. De hoofdpersoon Nina gelooft niet dat een dergelijk ministerie bestaat. Daarom besluit ze om Ruben, die een brief naar dit ministerie heeft geschreven, zelf te helpen.

Nina, het avontuurlijke 11-jarige meisje, houdt niet van stilzitten. Het is daarom niet verbazingwekkend dat ze Ruben wil helpen. Ze besluit hem bovendien niet alleen te helpen. Ze neemt haar beste vriendin Alfa namelijk ook mee. Dankzij Ruben en zijn stokoude buurvrouw ontdekken de kinderen dat er wel degelijk een dergelijk ministerie bestaat. De kinderen krijgen vervolgens zelfs de gelegenheid om mee te helpen aan het opnieuw oprichten van het ministerie. Wel moeten ze oppassen dat het meisje dat Ruben pest, Sophia, niet achter het bestaan van het ministerie komt. In dit humeurig sprookje ligt de focus op het helpen van anderen. Deze levensles maakt dat Ministerie van oplossingen een van de beste kinderboeken van dit jaar is.

Eigenschappen van het boek Ministerie van oplossingen:

4. 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt

In de inleiding van dit artikel hebben we aangegeven waar sommige kinderen geïnteresseerd in zijn. Zo vindt het ene kind het leuk om over bovennatuurlijke onderwerpen te lezen. Het andere kind leest graag over dieren. Er zijn ook wijsneusjes die graag meer over de wereld leren. Je kunt dergelijke kinderen een encyclopedie geven. 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordtEchter, in een dergelijk boek zijn de weetjes vaak niet op een aantrekkelijke manier neergepend. Gelukkig kun je daarom kiezen voor een van de beste kinderboeken van het jaar. Namelijk het boek 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt. Dit boek is eigenlijk niets anders dan een encyclopedie in een kinderlijk jasje.

In het boek worden er verschillende onderwerpen behandeld. Zo kom je onder andere meer te weten over dieren, geschiedenis, wetenschap, aardrijkskunde en ga zo door. Zoals de titel doet vermoeden, zijn er 321 weetjes in het boek verwerkt. Je komt onder andere te weten dat astronauten in een stofzuiger plassen. Ook laat het boek je zien dat de helft van alle mensen in Azië woont. Het boek vertelt je zelfs dat baby’s meer botten dan volwassenen hebben en dat kometen uit ijs bestaan. Door het boek te lezen, kunnen jong en oud over allerlei onderwerpen praten. Zie je waarom 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt een van de beste kinderboeken is?

Eigenschappen van het boek 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt:

5. De Gruffalo

Als je vijanden hebt, dan kun je hen het liefst op een afstand houden. In het echt doe je dat door zoveel mogelijk uit hun buurt te blijven. Er zijn echter ook creatieve manieren om je vijanden te verjagen. Als je de mogelijkheid hebt, kun je hen immers bang maken. Hoewel liegen niet goed is, kiest men er soms voor om dit toch te doen. De GruffaloSoms werkt dat in hun nadeel. Wil je je kind laten zien wat de consequenties van leugens kunnen zijn? Is het voor jou tevens belangrijk om je kind te laten zien dat iedereen vijanden kan hebben? Dan is De Gruffalo vast wel een van de beste kinderboeken voor jou.

Het boek De Gruffalo is vanwege de grappige vertolking van een belangrijk thema gekozen als een van de beste kinderboeken. In het boek zie je namelijk dat Muis een paar vijanden heeft. Deze vijanden zijn Vos, Slang en Uil. Ze zijn vijanden van de muis, omdat ze hem als een lekker hapje zien. Echter, de kleine muis vertelt steeds een leugen om hen af te schrikken. Hij vertelt immers dat hij gaat dineren bij een vreselijk monster. Dit monster met slagtanden, oranje ogen en vlijmscherpe klauwen heeft hij verzonnen. Ojee, op een dag loopt Muis dit monster werkelijk tegen het lijf. Het monster wil hem ook opeten. Hopelijk is het muisje slim genoeg om zichzelf uit deze situatie te halen.

Eigenschappen van het boek De Gruffalo: