Ben je op zoek naar een nieuw boekje voor je baby? Dan kun je op verschillende manieren een nieuw boek uitkiezen. Denk er maar aan dat je aan de hand van het materiaal een babyboekje kunt selecteren. Velen kiezen namelijk voor een stoffen of plastic boekje voor baby’s. We weten immers allemaal dat baby’s vrijwel alles in hun mondjes stoppen. Echter, als je baby wat ouder is, dan komen kartonnen boekjes ook goed van pas. Je kunt op den duur zelfs letten op het verhaal in het boekje. Op dat moment selecteer je het ideale boekje aan de hand van het onderwerp. Is het voor jou toch moeilijk om het ideale boekje uit te kiezen? Dan hoef je niet te vrezen. Wij helpen je namelijk om het beste boekje voor baby te selecteren.

Beste boekje voor baby van 2020

Er zijn veel keuzemogelijkheden op het gebied van babyboekjes. Het is zelfs zo lastig dat je boekjes voor babyfoto’s vindt als je zoekt naar babyboekjes. In dit geval ben je echter niet op zoek naar dergelijke boeken. Nu zoek je namelijk naar een geschikt verhaalboek, prentenboek of aanwijsboekje voor je kleine spruit. Dat begrijpen wij. Daarom hebben we allereerst voor je onderzocht welke boekjes voor baby’s momenteel populair zijn. Aan de hand van dit onderzoek hebben we een top 5 samengesteld. Elk boekje in deze top 5 is aantrekkelijk. We vermelden tevens steeds voor welke leeftijd het boekje geschikt is. Zo heb je een houvast bij het zoeken naar het beste boekje voor baby. We beschrijven tevens elk van de 5 boeken, waardoor je zoektocht wordt vergemakkelijkt. Aarzel dus niet, lees het artikel en kies jouw beste boekje voor baby uit!

1. Baby Ziet… – Kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden

Velen van ons weten niet dat baby’s de wereld anders waarnemen dan wij. Volgens diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat baby’s de wereld in zwart-wit zien. Tijdens het groeiproces verandert dit, waardoor het kind ook andere kleuren begint waar te Baby Ziet... - Kijkboek met spiegeltje 0-6 maandennemen. Echter, wanneer je baby nog enorm jong is, dan is het handig om zijn/haar hersentjes te stimuleren. Dit doe je door het kind diverse patronen te laten zien, het liefst in zwart-wit. Is voor jou daarom het beste boekje voor baby een boekje met eenvoudige patronen in zwart-wit? Dan raden we het boekje Baby Ziet… – Kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden aan.

Wij vinden dat dit boekje het beste boekje voor baby is. Het boek Baby Ziet… – Kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden bevat namelijk eenvoudige patronen in zwart-wit. Je weet dus van tevoren dat je kindje de verschillende patronen optimaal waarneemt. Bovendien zijn de patronen op sommige plekken aangevuld met een felle kleur. Hierdoor is het boekje helemaal op maat van de waarneming van baby’s. Je kunt zelfs volgen wanneer je kindje uiteindelijk ook echt kleuren begint waar te nemen. Stimuleer daarom met dit boekje de hersenen en visuele waarneming van je baby. Dankzij de vele leuke patronen verveelt je kind niet gauw van het boek. Er is bovendien al kerst op de taart achterin het boek gezorgd voor een spiegeltje.

Eigenschappen van het boek Baby Ziet… – Kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden:

2. Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd

Aan sommige kinderen kan je vrijwel elk verhaal voorlezen. Dergelijke kinderen genieten namelijk meer van de tijd die ze met jou samen doorbrengen. Daarbij focussen ze dus minder op het verhaal dat je vertelt. Er zijn echter ook kinderen die je Dikkie Dik - Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvdal gauw laten merken welke boeken ze leuk vinden. Daarbij is het meestal zo dat ze een of meer favoriete boekfiguren hebben. Is jouw kindje een fan van Dikkie Dik? Krijgt je kindje er maar niet genoeg om naar de verhalen over deze ondeugende kater te luisteren? Dan is het beste boekje voor baby het boek Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd.

Het boek Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd is wellicht het beste boekje voor baby. Dit is vooral het geval als het kind heeft aangetoond dat hij/zij dol is op de avonturen van de kater. Met dit boekje in huis hoeft je kindje zich geen moment te vervelen. In het boek vind je namelijk maar liefst 30 spannende avonturen. Bovendien zijn de plaatjes in het boek enorm groot. Hierdoor is het voorlezen nog prettiger. Je kunt de verhalen dus ook aan je peuter én je baby voorlezen. Daarbij luister je peuter naar het verhaal terwijl je kleuter naar de plaatjes kijkt. Zelfs als je even geen tijd hebt om voor te lezen, hoef je je geen zorgen te maken. Op de lange dvd zijn er namelijk 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd:

3. Kiekeboe! wie is daar, Nijntje?

Sommige ouders gaan ervan uit dat omdat hun baby sommige dingen niet kan, hij/zij niet ready is voor bepaalde verhaaltjes. Dat is echter een verkeerde denkwijze. Zelfs als je kindje nog niet naar buiten kan, kun je hem/haar leren over de seizoenen.Kiekeboe! wie is daar, Nijntje Daarnaast kun je je kindje op jonge leeftijd over verschillende dieren leren. Daarbij hoeft hij/zij de dieren nog niet zelf gezien te hebben. Ben jij als ouder een fan van het spel kiekeboe? Dan is het leuk om je kind ook kennis te laten maken met dit spel. Hoewel je het spel nog niet met je baby kunt spelen, kun je er wel over lezen. Is daarom een boekje over het spel kiekeboe het beste boekje voor baby? Kies dan voor Kiekeboe! wie is daar, Nijntje?.

Dit boek is wellicht het beste boekje voor baby. Dit komt doordat het boek gaat over een superleuk spel, namelijk kiekeboe. In het kleine, hardkartonnen babyboekje speelt Nijntje kiekeboe met haar moeder, vader, Willemijn, Aagje en haar knuffelbeer. Jij als lezer of luisteraar helpt het lieve konijntje om haar vrienden en familieleden terug te vinden. Hoe doe je dat? Dat kun je doen door te kijken naar de uitsparingen. Je kunt namelijk door de uitsparingen heen kijken. Wat het boekje bovendien nog leuker maakt, is dat het is uitgevoerd in de bekende felle Bruna-kleuren. Bekijk het boekje Kiekeboe! wie is daar, Nijntje? dus samen met je kind of lees het voor.

Eigenschappen van het boek Kiekeboe! wie is daar, Nijntje?:

4. Papa is de allerbeste

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld over enkele methoden om kinderboeken uit te kiezen. Daarbij hebben we het materiaal van het boekje aangehaald, maar ook de inhoud oftewel het verhaal zelf. Iets grotere kinderen genieten bijvoorbeeld van Papa is de allerbesteverhalen met enige diepgang. Baby’s en peuters kijken daarentegen juist meer naar plaatjes. Dat betekent echter niet dat je geen liefdevol verhaal kunt voorlezen. Zelfs als je baby nog niet helemaal begrijpt wat je voorleest, voelt hij/zij de plaatjes aan. Is daarom jouw beste boekje voor baby een boekje over vaderliefde? Dan kies je voor het boek Papa is de allerbeste.

In het boek Papa is de allerbeste laat baby dinosaurus aan zijn vader zien hoe lief hij hem vindt. De baby is echter niet blind, waardoor hij/zij ook opmerkt dat papa niet perfect is. Zo snurkt papa hard wanneer hij slaapt. Daarnaast prikt papa’s baard wanneer hij baby dinosaurus kusjes geeft. Toch doen de twee van alles samen. Zo eten ze samen, raken ze samen de maan aan, fietsen ze, enzovoorts. Dit boekje laat dus zien dat papa niet stuk kan. Daarom is het boekje wellicht het beste boekje voor baby. Er wordt namelijk gesproken over een liefdevolle relatie tussen een vader en zijn zoon.

Eigenschappen van het boek Papa is de allerbeste:

5. Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden flapjesboek

Als je dit artikel hebt gelezen, dan heb je gezien dat er verschillende soorten boekjes zijn. Dit is vooral het geval bij boekjes voor baby’s. Sommige baby’s luisteren namelijk al op zeer jonge leeftijd naar de verhalen die je voorleest. Andere baby’s focussen Mijn eerste 100 - Mijn eerste 100 woorden flapjesboekwellicht op de plaatjes in de boeken, maar niet op het verhaal zelf. Daarom zijn er voor hen speciaal leuke prentenboeken. Ook flapjesboeken worden hierbij steeds populairder. Bij dergelijke boeken kun je bijvoorbeeld een vraag stellen, waarna een flapje het antwoord toont. Wil je middels een dergelijk boek de woordenschat van je kind verbreden? Dan is het beste boekje voor baby het boek Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden flapjesboek.

Wij vinden dat het boek Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden flapjesboek het beste boekje voor baby is. Het gaat hier namelijk om een hardkartonnen boek met 2 afgeronde hoeken. Op iedere pagina vind je bovendien 9 vierkante kleurvakken, die gevuld zijn met kleurenfoto’s van voorwerpen. Daaronder is er gezorgd voor de benoeming van de voorwerpen. Je komt zelfs het lidwoord tegen, zodat je je kind ook correct Nederlands leert praten. Nu wil je wellicht weten welke woorden er in het boekje voorkomen. Je komt allerlei woordjes tegen, zoals de brandweerwagen en de computer. Bekijk het boek dus snel met je baby en zie hoe zijn/haar hersenen ontwikkelen.

Eigenschappen van het boek Mijn eerste 100 – Mijn eerste 100 woorden flapjesboek: