Zoek je naar een nieuw boek voor je kind? Dan zijn er enorm veel boeken waar je uit kunt kiezen. Gelukkig is het gemakkelijk om een boek uit te kiezen aan de hand van het AVI-niveau van je kind. Is je kind een beginnende lezer? Dan kun je kiezen voor het beste AVI Start boek. Dergelijke boekjes zijn speciaal ontwikkeld voor beginnende lezers. Hierdoor zijn de boekjes relatief gemakkelijk te lezen. Ze bevatten immers eenvoudige woordjes en korte zinnen. Gelukkig is er ook rekening gehouden met onderwerpen die voor kinderen interessant zijn. Denk maar aan vriendschap, naar school gaan, enzovoorts. Door dit artikel te lezen, kun je gemakkelijk het beste AVI Start boek voor jouw kind vinden.

Beste AVI Start boek van 2021

Hierboven hebben we gesproken over boeken van een bepaald AVI-niveau. Dit niveau verwijst naar beginnende lezers. Daarom zijn de verhaaltjes eenvoudig samengesteld. Over het algemeen vind je in dergelijke boeken ook nog mooie illustraties, die de verhalen levendiger maken. Vind je het moeilijk om het beste AVI Start boek uit te kiezen? Dan ben je bij ons op het juiste adres. We hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld met verschillende leuke boekjes. In dit artikel vertellen we je over elk van deze vijf boeken. Je ontdekt dus waar elk boekje over gaat. Aan de hand daarvan kun je gemakkelijk het beste AVI Start boek voor jouw kind selecteren.

1. AVI-lezen met Paul van Loon – Waar is Noura?

Het uitkiezen van een nieuw boekje hoeft niet moeilijk te zijn. Je kiest namelijk gewoon voor een onderwerp waar je kind van geniet. Is het moeilijk om op basis van een onderwerp een boek uit te AVI-lezen met Paul van Loon - Waar is Nourakiezen? Geen probleem. Je kunt namelijk ook boeken uitkiezen aan de hand van hun personages. Denk maar aan boeken die behoren tot een bepaalde reeks, waar je kind van geniet. Een boekenserie die veel kinderen interessant vinden is Dolfje Weerwolfje. Klinkt een boekje over deze weerwolf als het beste AVI Start boek voor jouw kind? Dan kies je voor het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Waar is Noura?.

Het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Waar is Noura? is wellicht het beste AVI Start boek voor jouw kind. Dit boek behoort namelijk tot de reeks Dolfje Weerwolfje. Hoewel dit verhaal gericht is op beginnende lezers, is het toch interessant. Het is in dit verhaal nacht. De maan is vol, maar Noura is nergens te vinden. Daarom besluit Dolfje om naar haar te zoeken. Hij vraagt aan verschillende dieren of ze Noura hebben gezien. Helaas heeft niemand haar gezien. Waar kan ze zijn? Jij kunt Dolfje helpen om haar te vinden… Dit boek is op een unieke manier samengesteld. Zo leest een ervaren lezer de tekst op de linkerpagina’s voor. De beginnende lezer leest vervolgens wat er op de rechterpagina’s staat.

Eigenschappen van het boek AVI-lezen met Paul van Loon – Waar is Noura?:

2. Lezen is leuk – ik lees al

We weten allemaal dat kinderen op school leren lezen. Het is echter handig als deze beginnende lezers thuis ook oefenen. Daarom kies je voor een boekje dat aansluit bij het leesniveau van je kind. Als je kiest Lezen is leuk - ik lees alvoor de serie Lezen is leuk, dan ben je al op de goede weg. Deze reeks is speciaal ontwikkeld om kinderen te helpen om steeds beter te lezen. Daarom heeft de serie ook een duidelijke opbouw. Zo vind je eerst boekjes met losse woorden. Daarna kom je dezelfde woorden tegen, die nu worden verwerkt in eenvoudige zinnen. Klinkt een boekje met een dergelijke opbouw als het beste AVI Start boek? Dan kies je voor het boek Lezen is leuk – ik lees al.

Het boek Lezen is leuk – ik lees al is wellicht het beste AVI Start boek voor jouw kind. Dit boekje is namelijk perfect om mee te oefenen. De serie beslaat namelijk het eerste leesjaar van kinderen. Ook sluit de reeks aan bij het moderne leesonderwijs, dat op verschillende basisscholen is getest. In dit boekje kom je eenlettergrepige woorden tegen, die verwerkt zijn in betekenisvolle zinnen. Eenvoudig toch? Daarom is deze reeks perfect voor beginnende lezers. Bekijk ook de schattige illustraties in het boek om het oefenen nog leuker te maken! De tekeningen krijgen namelijk steeds meer een ondersteunende functie.

Eigenschappen van het boek Lezen is leuk – ik lees al:

3. AVI-lezen met Paul van Loon – feest in het bos

Het eerste boek dat we in dit artikel hebben beschreven gaat over Dolfje Weerwolfje. Bij het beschrijven van dat boek hebben we aangehaald dat deze reeks zeer geliefd is onder jonge lezers. Dit komt doordat AVI-lezen met Paul van Loon - feest in het bosde verhaaltjes spannend en fantasierijk zijn. Tegelijkertijd bevatten ze herkenbare elementen, waardoor kinderen er extra van genieten. Is jouw kind dol op feesten en ook op de reeks Dolfje Weerwolfje? Dan is het beste AVI Start boek voor hem/haar wellicht het boek AVI-lezen met Paul van Loon – feest in het bos. Dit boek maakt deel uit van de reeks Dolfje Weerwolfje. Daarnaast gaat het over feest, dus het is het beste AVI Start boek voor jouw kind.

In het verhaal AVI-lezen met Paul van Loon – feest in het bos vindt Dolfje een uitnodiging. Hij is uitgenodigd voor een feest in het bos. Dolfje vraagt zich af van wie de uitnodiging zou komen. Toch besluit Dolfje om naar het feest te gaan. Tijdens zijn tocht naar het bos komt hij verschillende dieren tegen. Ook Noura ziet hij onderweg. Zij heeft net als hij ook een uitnodiging gekregen. Na een tijdje ontdekken ze dat neef Leo en opa weerwolf hen hebben uitgenodigd. Samen vieren ze het feest van de volle maan. Wat zal dat inhouden? Dat ontdek je wanneer je het boek leest.Top of Form

Eigenschappen van het boek AVI-lezen met Paul van Loon – feest in het bos:

4. Leren lezen AVI start – wat een lef!

Als je kinderen wil stimuleren om te lezen, dan is het handig om hen boekjes met herkenbare onderwerpen te geven. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken. Er zijn namelijk veel kinderboeken Leren lezen AVI start - wat een lef!geschreven over herkenbare onderwerpen. Denk maar aan onderwerpen zoals naar school gaan, bij vrienden of familieleden logeren, enzovoorts. Ook over minder leuke onderwerpen zoals pesten zijn er genoeg boeken geschreven. Wil je een luchtig boekje aan je kind geven? Dan kennen we het beste AVI Start boek voor jouw kind, namelijk Leren lezen AVI start – wat een lef!. Dit boekje gaat over met de bus naar een familielid gaan en onderweg allerlei grappige dingen meemaken.

Vanwege het luchtige onderwerp is dit boekje wellicht het beste AVI Start boek voor jouw kind. In het boek Leren lezen AVI start – wat een lef! gaat Eef met haar moeder naar oom Bas. Ze gaan met de bus op stap. In de bus ontmoeten ze boer Gijs met zijn kip. Nel zit ook in de bus met haar kat. Het blijkt dat zelfs Bul, de hond in de bus zit. Plotseling besluit de kat achter de kip aan te gaan in de bus. Deze handeling zorgt ervoor dat hond Bul de kat ziet. Hij, de kat en de kip maken een bij boos. Dit lijkt niet goed af te lopen. Gelukkig heeft Eef lef. Ontdek wat ze doet om de situatie onder controle te krijgen!Top of Form

Eigenschappen van het boek Leren lezen AVI start – wat een lef!:

5. Vos en Haas – De wind valt aan

Hierboven hebben we het gehad over een bizar verhaal. Veel kinderen vinden dergelijke fantasierijke verhalen juist interessant. Doordat zulke verhalen onvoorspelbaar zijn, lees je graag verder. Je wil Vos en Haas - De wind valt aannamelijk weten hoe het allemaal zal uitpakken. Dat is ook de gedachte achter de meeste kinderboeken. Aangezien niemand weet wat er zal gebeuren, willen kinderen de boeken graag zo snel mogelijk uitlezen. Wat dacht je van nog zo’n grappig en absurd verhaal, maar dan over een uil en de wind? Als zo’n verhaal ideaal klinkt, dan kennen wij het beste AVI Start boek voor jou. We verwijzen hier naar het boek Vos en Haas – De wind valt aan.

Het boek Vos en Haas – De wind valt aan is wellicht het beste AVI Start boek voor jouw kind. Dit verhaal is grappig, maar ook nog eens spannend. Hierdoor kunnen kinderen zich vermaken terwijl ze het boek lezen. Waar gaat het verhaal eigenlijk over? In dit verhaal is Uil de enige die nog wakker is. Hij roept “Oehoe! Oehoe!”. Dat is immers wat uilen ’s nachts doen. Het lijkt erop alsof de wind hem nadoet. Dit vindt Uil niet fijn. Daarom roept hij “Hou op, wind!”. De wind doet de uil nogmaals na en valt hem daarna aan. Dit had de uil niet verwacht. Hij gilt om hulp te zoeken. Zal iemand hem horen en helpen? Lees het boek en ontdek wat er met Uil gebeurt.

Eigenschappen van het boek Vos en Haas – De wind valt aan: