We weten allemaal dat lezen belangrijk is. Zowel jongeren als volwassenen doen er daarom goed aan om boeken te lezen. Bij het uitkiezen van een nieuw boek is het handig om te letten op het genre. Iedereen heeft namelijk een eigen preferentie. Als je echter zoekt naar een kinderboek, dan is het ook handig om op het technisch leesniveau te letten. Heeft je kind het technisch leesniveau AVI M4? Dan zit hij/zij waarschijnlijk in groep 4. Er zijn veel leuke leesboekjes voor kinderen met dit leesniveau. Zoek je daarom naar het beste AVI M4 boek? Dan heb je geluk. Wij vertellen je in dit artikel namelijk over diverse leuke AVI M4 boeken. Ga dus na waar je kind van houdt en kies het beste AVI M4 boek uit.

Beste AVI M4 boek van 2020

Je bent dus bekend met het technisch leesniveau van je kind. Aan de hand van dit niveau wil je het beste AVI M4 boek uitkiezen. Sommigen zijn blij dat er veel leuke boekjes beschikbaar zijn voor dit niveau. Anderen vinden dat juist minder prettig, omdat het uitkiezen van het ideale boek dan moeilijker is. Wij hebben voor beide partijen een goede oplossing. We zijn namelijk voor je nagegaan welke AVI M4 boeken momenteel razend populair zijn. Aan de hand daarvan hebben we een selectie van 5 boeken gemaakt. Elk boek heeft zijn eigen charme en is geschikt voor kinderen met het AVI M4 leesniveau. Bovendien beschrijven we al deze boeken, zodat je weet waar elk boek over gaat. Je kunt dus nu slechts letten op de inhoud en kiest zo het beste AVI M4 boek uit.

1. Koen en Lot 7 – De hut van groep 4

Het is gebleken dat je kinderen kunt motiveren om vaker te lezen door hen boeken uit reeksen te geven. Bij dergelijke boeken gebeurt er namelijk steeds iets nieuws in het leven van dezelfde personages. Hierdoor lijkt het op Koen en Lot 7 - De hut van groep 4een super lang avontuur. Kinderen kunnen zichzelf bovendien vaak terugzien in deze personages. Een dergelijke bekende reeks is de reeks Koen en Lot. Deze kinderen maken van alles mee, net zoals jouw eigen kind. Is jouw kind ook een fan van de boeken over dit tweetal? Dan kun je een boek uit deze reeks aan je kind geven. Ook als je kind deze boeken niet kent, is nu een goed moment om hem/haar hier kennis mee te laten. Daarom is het beste AVI M4 boek voor jouw kind Koen en Lot 7 – De hut van groep 4.

Dit boek vinden vele kinderen leuk. Bovendien zijn ook de andere verhalen uit de reeks aantrekkelijk. Daarom is het boek Koen en Lot 7 – De hut van groep 4 wellicht jouw beste AVI M4 boek. In het boek zijn Koen, Lot en andere kinderen uit groep 4 bezig een hut te bouwen. Koen zoekt naar dikke takken in de bosjes en hoort een geluid. Hij gaat op het geluid af. Wanneer de lucht zwart begint te worden en het gaat onweren rent iedereen naar huis. Niemand heeft door dat Koen achterblijft. Koens vader gaat hem zoeken en vindt hem met twee poesjes in een doos. Lot en Koen mogen elk een poesje houden.

Eigenschappen van het boek Koen en Lot 7 – De hut van groep 4:

2. Ik ♥ lezen – Monsters in de school

Kinderen experimenteren soms op de raarste manieren. Sommige kinderen mengen bijvoorbeeld lotion met haarcrème en schoonmaakmiddel en willen dit aanbrengen. Vaak hebben kinderen namelijk geen besef van het Ik ♥ lezen - Monsters in de schoolgevaar dat bepaalde experimenten met zich meebrengen. Daarom is het wellicht een goed idee om hen te laten zien hoe dingen soms mis kunnen gaan. Als je hen slechts vertelt over gevaren, zullen ze dit meestal niet aannemen. Daarom laat je hen boeken lezen over dergelijke situaties. Is het beste AVI M4 boek voor jouw kind een boek over nadelige gevolgen van acties? Dan is het boek Ik ♥ lezen – Monsters in de school perfect. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Het boek gaat namelijk over de gevolgen van een niet goed overwogen handeling.

In het boek hebben Ali en Emma een oud boek gevonden. Dit boek gaat over monsters. Het tweetal spreekt vervolgens een spreuk uit dit boek uit. Hierna begint het in de hele school te stinken. Bovendien zijn alle wc’s verstopt en er klimmen monsters uit de wc’s. Wanneer er een schoolfeest is, worden bovendien Wanda en Wim bijna meegenomen door de stinkers. De stinkers zijn een bepaald type monsters. Gelukkig loopt het dankzij de parfum van juf Proper voorlopig goed af. Zie je nu waarom het boek Ik ♥ lezen – Monsters in de school geschikt is voor jouw kind? Schaf hem dus snel aan!

Eigenschappen van het boek Ik ♥ lezen – Monsters in de school:

3. Leren lezen met Kluitman – Choco het minipaardje 1: Choco het mini paardje

Sommige boeken bevatten meerdere levenslessen. Vaak focussen we slechts op 1 van deze lessen. Denk bijvoorbeeld aan een kinderboek over een kind dat zonder erbij na te denken gaat zwemmen. Het desbetreffend personage kan Leren lezen met Kluitman - Choco het minipaardje 1 Choco het mini paardjeniet zwemmen en raakt daardoor in problemen. Gelukkig is er dan een ander personage dat hem/haar komt helpen. In een dergelijk geval focussen we op het feit dat het kind beter had moeten weten. Echter, een andere levensles in het boek is een ander helpen wanneer je kan. Het andere personage heeft immers het leven van het kind gered. Wil je graag een boek over een paard hebben, dat niet goed verzorgd wordt en dat vervolgens hulp krijgt? Dan kennen we het beste AVI M4 boek voor jou. We verwijzen hier naar het boek Leren lezen met Kluitman – Choco het minipaardje 1: Choco het mini paardje.

In het boek wordt Choco, een pony, slecht verzorgd door haar baas. Roos komt echter vaak langs om het paardje te verzorgen. Op een dag besluit Choco om het erf te verlaten en te zoeken naar een prettige woonplek. Nadat ze is ontsnapt laat ze een poepspoor achter zodat Roos haar kan traceren. De nieuwe woonplek die Choco vindt is de stal van Kris. Kris wilde altijd al een eigen paard hebben. Op haar jaardag ontdekt ze Choco. Echter, via een forum ontdekt Roos waar Choco is. Beide meisjes zijn uiteindelijk gelukkig in Leren lezen met Kluitman – Choco het minipaardje 1: Choco het mini paardje.

Eigenschappen van het boek Leren lezen met Kluitman – Choco het minipaardje 1: Choco het mini paardje:

4. Swing – Pip danst door

Voordat je een nieuw boek voor je kind koopt, ga je eerst na van welke boeken hij/zij houdt. Zo kun je boeken onderscheiden op basis van het boektype (verhaalboeken, informatieve boeken, enzovoorts). Daarnaast is het ook Swing - Pip danst doorhandig om na te gaan welke verhaallengte je kind prefereert. Sommige kinderen houden van lange verhalen met veel diepgang. Andere kinderen willen juist een kort verhaal lezen. Je kunt zelfs nagaan of je kind dol is op boekenreeksen. Is jouw kind een fan van boekenreeksen en houdt hij/zij van relatief korte verhalen? Dan kennen wij het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Het boek waar we naar verwijzen heet Swing – Pip danst door.

Dit boek uit een reeks is voor jouw kind wellicht het beste AVI M4 boek. Bovendien is Swing – Pip danst door een bundeling van drie verhalen. Elk verhaal is dus relatief kort. Alle drie verhalen in deze bundel gaan over Pip, die bij dansschool Swing danst. In “Pip geeft niet op” ziet de hoofdpersoon een hondje. Dit hondje gaat aan de haal met haar tas. Echter, haar tas bevat alle spullen die ze nodig heeft voor balletles. Zeer problematisch toch? Daarnaast lees je het verhaal “Pip is hip”. In dit verhaal heeft het balletpakje van Pip een gat. Om dit probleem op te lossen, versiert Pip het gat met veertjes. Nu is ze hip. Hopelijk vinden de anderen dat ook. Ook het verhaal “Pip danst op het ijs” is super leuk!

Eigenschappen van het boek Swing – Pip danst door:

5. Foeksia De Miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar

Meestal vinden kinderen het geweldig om naar oude verhalen van hun (groot)ouders te luisteren. Dit geldt vooral voor jonge kinderen. Ze vinden de avonturen van hun (groot)ouders spannend. Het is eigenlijk niet vreemd om te Foeksia De Miniheks - Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaarbegrijpen waarom deze verhalen kinderen zo boeien. Kinderen hebben namelijk nog niet zoveel levenservaring. Verhaalboeken zijn voor vele kinderen ook spannend, omdat alles mogelijk is in dergelijke boeken. Zo kan het kind zich helemaal uitleven zonder dat hij/zij het huis verlaat. Is voor jou het beste AVI M4 boek een verhaal over een vader die een spannend verhaal vertelt? Kies dan voor het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar.

Vele kinderen genieten van het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar. Dit komt doordat het boek gaat over Kwark, de tovenaar. Hij is de vader van de bekende Foeksia, de miniheks. In dit unieke boek vertelt Kwark aan zijn dochten hoe hij aan zijn houten been is gekomen. Het verhaal gaat over een oeroude zeerover, genaamd Boze Eenbeen. Deze rover had een prinsesje ontvoerd. In het verhaal speelt Kwark in al zijn bescheidenheid een heldenrol. Als lezer word je op de laatste twee pagina’s rechtstreeks door de auteur toegesproken. Klinkt dit boek niet als het beste AVI M4 boek voor jouw kind?

Eigenschappen van het boek Foeksia De Miniheks – Foeksia en het geheim van Kwark de tovenaar: