Vele kinderboeken bevatten onderwerpen die voor de doelgroep herkenbaar zijn. Denk er maar aan dat boekjes voor kleuters gaan over kinderen die pas naar school gaan. Ook kom je vaak onderwerpen zoals vriendschap, behulpzaamheid en liefde tegen in dergelijke boeken. Je merkt dus dat het onderwerp een belangrijke rol speelt bij kinderboeken. Daarnaast let je ook op het leesniveau. Er zijn gemiddelde leesniveaus, maar je kunt ook aan de leerkracht van je kind vragen op welk niveau het kind leest. Zo koop je gericht boekjes. Heeft jouw kind momenteel het AVI M4 leesniveau en zoek je daarom naar het beste AVI M4 boek? Zoek dan niet verder! Wij helpen je namelijk om het beste AVI M4 boek voor jouw kind te vinden.

Beste AVI M4 boek van 2021

Je weet intussen dat er kinderboeken zijn over vrijwel alle onderwerpen. Daarom hoeft het niet moeilijk te zijn om een geschikt boekje uit te kiezen. Ga gewoon na welk leesniveau je kind heeft en van welke onderwerpen hij/zij houdt. Als je niet kunt ontdekken welke onderwerpen het kind leuk vindt, dan kun je altijd nog herkenbare verhaaltjes uitkiezen. Lukt het ondanks al deze tips toch niet om het beste AVI M4 boek te selecteren? Dan hoef je niet te vrezen. We hebben namelijk een top 5 voor je samengesteld met de populairste boekjes van dit leesniveau. Aan de hand daarvan kun je vast wel een leuk boekje uitkiezen. Lees het artikel dus snel en kies gemakkelijk het beste AVI M4 boek voor jouw kind uit!

1. Pas op, opa! AVI M4

Al vanaf je kind super jong is, leer je hem/haar levenslessen. Zo leer je het kind dat acties consequenties Pas op, opa! AVI M4hebben. Je kunt je kind ook leren dat het niet goed is om vooroordelen te hebben. Is daarom het beste AVI M4 boek voor jouw kind een boek over deze onderwerpen? Dan is het beste AVI M4 boek voor hem/haar het boek Pas op, opa! AVI M4. Dit boek gaat over Tom en Mila. Ze vervelen zich en gaan daarom belletje trekken. Hun bal belandt in de tuin van opa Bullebak. Mila sluipt daar naartoe, maar plotseling gaat de deur open. Opa Bullebak ziet er woest uit. Snel rent Mila weg. Thuis aangekomen heeft mama groot nieuws. De kinderen krijgen een nieuwe oppas. Het blijkt dat juist opa Bullebak hun nieuwe oppas wordt. Gelukkig blijkt dat de opa heel anders is dan de kinderen dachten…

Eigenschappen van het boek Pas op, opa! AVI M4:

2. De regels van Floor

Vrijwel elk kind is van mening dat hij/zij zelf het een en ander mag bepalen. Hoewel volwassenen weten dat De regels van Floorook kinderen hun eigen mening hebben, hebben kinderen het niet voor het zeggen. Is jouw kind een andere mening toegedaan? Dan is het beste AVI M4 boek voor hem/haar het boek De regels van Floor. Floor is van mening dat grote mensen heus niet alles beter weten. Daarom verzint ze haar eigen regels. In totaal stelt ze meerdere regels op over wat je wel en niet mag. Je ontdekt ook wat moet en wat niet moet. Elke regel gaat gepaard met een verhaal. Dit is steeds iets wat Floor zelf beleefd heeft. Klinkt zo’n boek niet als het beste AVI M4 boek voor jouw kleine wijsneus?

Eigenschappen van het boek De regels van Floor:

3. Moppenboeken – Ik weet een mop!

Hierboven hebben we het gehad over een boek dat 1 verhaal bevat en een boek met meerdere verhaaltjes. Moppenboeken - Ik weet een mop!Kinderboeken worden bewust op die manier geschreven, omdat elk kind zijn eigen voorkeuren heeft. Sommige kinderen vinden verhaaltjes lezen helemaal niet leuk. Hoe kun je dergelijke kinderen stimuleren om toch te lezen? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moppenboek. Is daarom een moppenboek het beste AVI M4 boek voor jouw kind? Dan raden we het boek Moppenboeken – Ik weet een mop! aan. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor kinderen die verhalen lezen minder leuk vinden. In het boekje kom je allerlei grappige moppen tegen. Deze moppen zijn gemakkelijk leesbaar en hebben een oplopend leesniveau. Het boekje groeit dus met je kind mee. Behalve moppen vind je in het boek ook nog raadsels en veel tekeningen in kleur. Lees het boek gauw!

Eigenschappen van het boek Moppenboeken – Ik weet een mop!:

4. Zoeklicht dyslexie – Moet je die Mop zien! AVI E3 M4 E4

Hierboven hebben we het gehad over een moppenboek. Dergelijke boeken zijn zeer populair onder jonge kinderen,Zoeklicht dyslexie - Moet je die Mop zien! AVI E3 M4 E4 die verhaaltjes lezen niet prettig vinden. Ook kinderen die gewoon op zoek zijn naar ontspanning kunnen moppenboekjes lezen. Klinkt een moppenboek, dat aansluit bij de beleving van kinderen van 9-12 jaar als het beste AVI M4 boek? Dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt namelijk kiezen voor het boek Zoeklicht dyslexie – Moet je die Mop zien! AVI E3 M4 E4. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor jouw kind. Het moppenboek bevat behalve moppen ook nog grappige kleine strips en raadsels. Al deze tekstjes worden gecompleteerd door gekleurde illustraties. Het is tevens fijn te weten dat dit leestechnisch eenvoudig boekje perfect is voor kinderen met leesproblemen! Laat je jouw kind dit boekje binnenkort lezen? Je zal er waarschijnlijk als volwassene ook van genieten…

Eigenschappen van het boek Zoeklicht dyslexie – Moet je die Mop zien! AVI E3 M4 E4:

5. Koen en Lot 7 – De hut van groep 4

Het uitkiezen van het beste AVI M4 boek kan vergemakkelijkt worden als je kind van een bepaalde boekenreeks Koen en Lot 7 - De hut van groep 4houdt. In dat geval kies je namelijk gewoon voor een ander boekje uit de desbetreffende reeks. Daarbij hoef je slechts op het leesniveau te letten. Is jouw kind een fan van de reeks Koen en Lot? Deze reeks stimuleert kinderen om veilig en goed te leren lezen. Koen en Lot maken namelijk allerlei dingen mee. Zo spreken de alledaagse herkenbare avonturen zowel jongens als meisjes vanaf ongeveer 6 jaar aan. Laat je kind binnenkort het boek Koen en Lot 7 – De hut van groep 4 lezen. Dit boek is wellicht het beste AVI M4 boek voor fans van de reeks. In het verhaal is Koen zoek. Daarom gaat zijn vader naar hem op zoek. Wat zal er gebeurd zijn? Hij is toch niet gewond?

Eigenschappen van het boek Koen en Lot 7 – De hut van groep 4: