Leert je kind net hoe hij/zij moet lezen? Dan ben je als ouder waarschijnlijk zeer trots. Echter, je wil het kind stimuleren om te blijven lezen. Op die manier wordt het kind er steeds beter in. Om je kind te stimuleren kun je kiezen voor geschikte boekjes met leuke onderwerpen. Wist je echter dat er geen directe koppeling is tussen het AVI-niveau en de leeftijd van leerlingen? Het is daarom handig om eerst aan de leerkracht van je kind te vragen wat zijn/haar leesniveau is. Zo kun je gericht boekjes kopen. Heb je hulp nodig om het beste AVI M3 boek uit te kiezen? Dan ben je hier op het juiste adres. Wij helpen je namelijk om het beste AVI M3 boek voor jouw kind te selecteren.

Beste AVI M3 boek van 2021

Als je je kind wil stimuleren om te lezen, dan let je op verschillende factoren. Twee daarvan zijn het leesniveau en het onderwerp. Je wil namelijk dat je kind het leuk vindt om te lezen. Op die manier leest het kind vaker, waardoor hij/zij er steeds beter in wordt. Ben je op zoek naar het beste AVI M3 boek, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan hoef je niet te vrezen. Wij helpen je namelijk op weg. Om je optimaal van dienst te zijn, zijn we op zoek gegaan naar de populairste M3 boeken van dit moment. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Alle boeken in deze top 5 zijn leuk en geschikt voor beginnende lezers. Je kunt dus gerust de boekjes met elkaar vergelijken aan de hand van de beschrijvingen. Hierna kies je zelf het beste AVI M3 boek uit!

1. Leren lezen AVI M3 – draf in de klas

In de inleiding hebben we je verteld dat het AVI-niveau belangrijk is. Daarnaast hebben we je ook verteld dat het onderwerp een belangrijke rol speelt.Leren lezen AVI M3 - draf in de klas Je kunt namelijk kiezen voor een geschikt boek, dat je kind niet leuk vindt. Deze situatie probeer je zoveel mogelijk te voorkomen. Als je kind een boek interessant vindt, leest hij/zij het boek namelijk graag. Hierdoor oefent hij het lezen optimaal. Is jouw kind een fan van verhalen over paarden en de school? Als zo’n verhaal perfect klinkt, dan kennen we het beste AVI M3 boek voor jouw kind. We verwijzen hier naar het boek Leren lezen AVI M3 – draf in de klas.

Leren lezen AVI M3 – draf in de klas is wellicht het beste AVI M3 boek voor jouw kind. Dit aantrekkelijke leesboek is namelijk speciaal geschreven voor kinderen die net leren lezen. Daarnaast gaat het boek over paarden en de school. Beide onderwerpen die je kind leuk vindt worden dus behandeld in het boek. We vertellen je waar het verhaal over gaat. In dit boek heeft juf Pom geen stal meer voor haar paard. Dit vindt ze niet prettig. Ze zoekt daarom naar een oplossing. Haar eerste oplossing is om het dier mee te nemen naar school. Helaas is dat geen geschikte oplossing, want het maakt juf Jans boos. Het dier mag van juf Jans niet in de klas. Wat zal juf Pom nu doen?

Eigenschappen van het boek Leren lezen AVI M3 – draf in de klas:

2. Lezen is leuk – Wat lees jij

Als je kind pas leert lezen, dan heb je waarschijnlijk gehoord van de boekenreeks “Lezen is leuk”. Deze reeks is speciaal ontwikkeld voor beginnende Lezen is leuk - Wat lees jijlezers. In deze reeks vind je verschillende boekjes voor groep 3. Je kunt je kind dus steeds moeilijkere boekjes laten lezen. Dit gebeurt allemaal geleidelijk aan, waardoor je kind het leuk vindt om de verhaaltjes te lezen. Klinkt een boek uit deze reeks met korte verhalen als het beste AVI M3 boek voor jouw kind? Dan raden we het boek Lezen is leuk – Wat lees jij aan. Voor jouw kind is dit boek wellicht het beste AVI M3 boek. Het boek bevat namelijk korte verhalen met enkele moeilijke woorden.

Je merkt meteen dat boeken uit de reeks Lezen is leuk voor beginnende lezers zijn geschreven. Alle teksten en tekeningen in het boek zijn namelijk herkenbaar voor beginnende lezers. Ook helpen de teksten en tekeningen kinderen om een nieuwe wereld te ontdekken. Je kind kan dus desgewenst eerst naar de plaatjes kijken en pas daarna de verhaaltjes lezen. Doordat de verhaaltjes relatief kort zijn, leest je kind ze gemakkelijk uit. Hij/zij is hierdoor gemotiveerd om steeds een nieuw verhaaltje te lezen. Laat je kind de verhaaltjes luidop lezen en stel daarna vragen. Zo zorg je ervoor dat het kind ook begrijpend leest uit het boek Lezen is leuk – Wat lees jij.

Eigenschappen van het boek Lezen is leuk – Wat lees jij:

3. Leren lezen AVI M3 – beest wil een feest

Het bovengenoemde boek bevat verschillende verhaaltjes. Je kunt echter ook kiezen voor boeken met slechts één verhaal. In het laatste geval is het Leren lezen AVI M3 - beest wil een feesthandig om te kiezen voor een onderwerp dat je kind aanspreekt. Is jouw kind dol op honden en feesten? Dan kennen we een boek dat deze onderwerpen op een prachtige manier met elkaar combineert. In het boek waar we naar verwijzen komt het onderwerp vriendschap ook aan bod. Klinkt het boek als het beste AVI M3 boek voor jouw kleine spruit? Dan koop je binnenkort het boek Leren lezen AVI M3 – beest wil een feest voor hem/haar.

In het boek Leren lezen AVI M3 – beest wil een feest maak je kennis met Beest. Hij is de hond van Bas. Deze hond kan niet stil zijn wanneer de moeder van Bas fluitles geeft. Daarom moet Bas samen met zijn hond naar buiten. Bas is van mening dat Beest een feest wil. Daarom gaat hij naar de winkel en koopt hij een koek voor zichzelf en een bot voor Beest. De bakker hoort dat deze inkopen voor een feest zijn. Hij geeft Bas daarom geen koek, maar een taart. Ook komt hij zelf mee. Onderweg komen ze muzikanten tegen, die ook mee willen naar het feest. Bas koopt dus nog wat feestslingers. Al snel ontstaat er een vrolijk feest… Is dit niet het beste AVI M3 boek voor jouw kind?

Eigenschappen van het boek Leren lezen AVI M3 – beest wil een feest:

4. Koen en Lot 5 – Feest in groep drie

Als je verschillende kinderboeken met elkaar vergelijkt, dan zie je al gauw welke onderwerpen populair zijn. Rond de kerstdagen zijn boeken over Koen en Lot 5 - Feest in groep drieKerstmis populair. Ook verhaaltjes over vriendschap zal je regelmatig tegenkomen. Het is gebleken dat veel kinderen bovendien houden van verhalen over feesten. Behoort jouw kind ook tot deze groep? Dan is het handig om te kiezen voor een verhaal over feesten. Moet het beste AVI M3 boek voor jouw kind gaan over feest op school? Dan kennen we het beste AVI M3 boek voor hem/haar. We verwijzen hier naar het boek Koen en Lot 5 – Feest in groep drie.

Nu wil je waarschijnlijk weten waar het boek Koen en Lot 5 – Feest in groep drie over gaat. Daar vertellen we je alles over. Dit boek is afkomstig uit de spannende boekenreeks Koen en Lot. Het is eigenlijk het vijfde deel uit de reeks. In dit deel de de juf van Koen en Lot al een tijdje niet naar school gekomen. Dit vinden de kinderen uit haar klas een ramp. De vervangende leerkrachten zijn namelijk niet aardig. Juf Riek was bijvoorbeeld vaak kwaad. Toen kwam juf Aaf, maar ook zij was niet geliefd bij de kinderen uit groep drie. Het wordt zelfs zo erg dat Koen en Lot niet meer naar school willen gaan. Zullen ze op de dag van het feest wel naar school gaan? Misschien komt juf Roos ook naar het feest…

Eigenschappen van het boek Koen en Lot 5 – Feest in groep drie:

5. K3 AVI 0 – K3 maakt het AVI M3

Als je een boek uitkiest, dan is het handig als je weet waar het over gaat. Je kiest namelijk niet het eerste het beste boek uit. Bovendien wil je kinderen K3 AVI 0 - K3 maakt het AVI M3wellicht iets leren door hen een boek te laten lezen. Kun je je terugvinden in het bovenstaande? Dan kies je wellicht voor een boek over een realistisch onderwerp. Klinkt zo’n boek over de meidengroep K3 als het beste AVI M3 boek voor jouw kind? Dan koop je binnenkort het boek K3 AVI 0 – K3 maakt het AVI M3. Dit boek is wellicht het beste AVI M3 boek voor fans van K3, die tijdens het lezen iets willen leren.

In het boek heeft het flink geregend. Spook de hond blaft, dus de meiden gaan kijken wat er aan de hand is. Het blijkt dat er een gat in het dak van het hok van Spook is. De meiden van K3 weten daar wel raad mee. Daarom bedenken ze een plan. Eerst halen ze hout en een zaag. Ze geven het hok ook nog een likje verf. Hierdoor zit de hond weer droog. Helaas eindigt het werk niet daar. Er staat K3 namelijk nog een klus te wachten. Dat gebeurt er wanneer je de kraan open laat staan. Hoe zullen de meiden dit probleem oplossen? Lees het boek K3 AVI 0 – K3 maakt het AVI M3 gauw!

Eigenschappen van het boek K3 AVI 0 – K3 maakt het AVI M3: