Wil je je kind stimuleren om te lezen? Dan is het handig als je geschikte boekjes voor hem/haar koopt. In je zoektocht kom je allerlei verschillende boekjes tegen. Hoe kun je dan het beste AVI E3 boek uitkiezen? Als je gericht naar een boek van een bepaald leesniveau zoekt, dan ga je al de juiste richting op. Hierna is het handig om te zoeken naar boeken over een bepaald onderwerp. Denk er maar aan dat je kind dol is op sprookjesboeken of juist grappige boeken. Dan kies je voor dergelijke boekjes. Wij willen je graag op weg helpen. Daarom lees je in dit artikel alleen over AVI E3 boekjes. Vergelijk de boeken met elkaar en kies zo jouw beste AVI E3 boek uit!

Beste AVI E3 boek van 2021

Hierboven hebben we reeds verklapt dat je alleen AVI E3 boeken vindt in dit artikel. We zijn namelijk speciaal voor je op zoek gegaan naar boeken van dit leesniveau. Bovendien hebben we niet gekozen voor willekeurige boeken. We hebben immers gezocht naar de best verkochte boeken van het leesniveau. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. In deze top 5 vind je boeken over verschillende onderwerpen. Hierdoor komt elk kind aan zijn of haar trekken. Deze lijst is daarom perfect voor iedereen die zoekt naar het beste AVI E3 boek. Aarzel niet langer en lees het artikel. Nadat je de boeken met elkaar hebt vergeleken, kun je zelf jouw beste AVI E3 boek uitkiezen!

1. Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Bij het uitkiezen van een nieuw kinderboek is het handig om te letten op het onderwerp van het boek. Aan de hand daarvan kun je namelijk concluderen of je kind het boek interessant Harry Potter and the Philosopher's Stonezal vinden of niet. Je koopt bijvoorbeeld een boek over prinsessen en ridders voor kinderen die van sprookjes houden. Daarnaast zijn er ook veel spannende boeken voor kinderen die van dergelijke avontuurlijke boeken houden. Is jouw kind een fan van de Harry Potter films? Dan kennen wij wellicht het beste AVI E3 boek voor hem/haar. Hier verwijzen we naar het boek Harry Potter and the Philosopher’s Stone.

Het boek Harry Potter and the Philosopher’s Stone is wellicht het beste AVI E3 boek voor jouw kind. Dit boek gaat namelijk over de wereldbekende tovenaar Harry Potter. Hier hebben we het bovendien over het eerste deel uit de reeks. Je kunt je kind dus met nog zes andere delen verrassen wanneer hij/zij dit boek heeft uitgelezen. In dit boek maak je kennis met de doodgewone, maar ongelukkige Harry. Sinds de dood van zijn ouders woont hij bij zijn hardvochtige oom en tante. Op een dag wordt hij uitgenodigd om naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus te gaan. De hele weg daarnaartoe is spannend. Op de school leert hij over monsters, bezemstelen en toverdranken. Uiteindelijk moet hij het opnemen tegen de levensgevaarlijke tovenaar Voldemort…

Eigenschappen van het boek Harry Potter and the Philosopher’s Stone:

2. Lezen is leuk – Een stapje verder

Het komt weleens voor dat kinderen het niet leuk vinden om te lezen. In dergelijke gevallen is het belangrijk om te onderzoeken waarom het kind lezen niet prettig vindt. Soms is het namelijk nietLezen is leuk - Een stapje verder waar dat het kind niet van lezen houdt. Misschien vindt het kind lezen wel leuk, maar heeft hij/zij er gewoon een nare ervaring mee. Als je een kind een moeilijk boekje laat lezen, dan zal hij/zij het lezen waarschijnlijk niet leuk meer vinden. Het boekje heeft immers demotiverend gewerkt. Daarom zijn boeken uit een reeks met oplopende leesniveaus handig. Zoek je naar het beste AVI E3 boek uit zo’n boekenreeks? Dan kun je kiezen voor het boek Lezen is leuk – Een stapje verder.

Dit boek is het beste AVI E3 boek voor jouw kind. Het boek is namelijk afkomstig uit een boekenreeks met een oplopend leesniveau. Bovendien helpen de teksten en tekeningen uit het boek kinderen om een nieuwe wereld te ontdekken. De serie beslaat het eerste leesjaar van kinderen en sluit aan bij het moderne leesonderwijs. In het boek Lezen is leuk – Een stapje verder kom je tien afgeronde verhaaltjes tegen. Deze verhaaltjes zijn wisselend van lengte. Ook kom je verschillende onderwerpen tegen. Je kind hoeft zich dus geen moment te vervelen. Ook de kleurige snelle tekeningen dragen bij aan extra leesplezier. Ze verlevendigen en ondersteunen de tekst namelijk. Schaf je dit boekje binnenkort aan?

Eigenschappen van het boek Lezen is leuk – Een stapje verder:

3. Er was eens… – AVI E3

Bij het beschrijven van het eerste boek in dit artikel hebben we gesproken over sprookjes. Sommige kinderen krijgen maar geen genoeg van dergelijke fantasieverhalen. Dit komt doordat er in sprookjes van Er was eens... AVI E3alles mogelijk is. Het verbaast niemand als er in een sprookje plotseling een eenhoorn verschijnt. Ook is het normaal dat een kleine ridder een gigantische draak verslaat. Is jouw kind ook dol op dergelijke verhalen? Dan is het beste AVI E3 boek voor hem/haar wellicht een sprookjesboek. Wij kennen het perfecte boekje voor kinderen die van sprookjes houden, namelijk Er was eens…. Dit boek is wellicht het beste AVI E3 boek voor liefhebbers van sprookjesverhalen.

In het boek kom je maar liefst zeven prachtige sprookjes tegen. De verhalen in het boek zijn bovendien speciaal bewerkt voor kinderen die net leren lezen. Ook worden de verhaaltjes ondersteund door schitterende tekeningen. Het prettige van dit boek is dat de sprookjes bekend zijn. Je kind zal het dus geweldig vinden dat hij/zij deze leuke verhalen nu zelf kan lezen. Zo kom je in het boek verhaaltjes tegen zoals Assepoester en De wolf en de zeven geitjes. Veel kinderen vinden dit boek ook ideaal om het lezen te oefenen. In het boek is er namelijk gezorgd voor een oplopend niveau van AVI E3 tot AVI M4. Leest jouw kind binnenkort het boek Er was eens…?

Eigenschappen van het boek Er was eens…:

4. Zo leuk is oefenen! – Allereerste schrijfspelletjes 4-5 jaar

Ben je het ermee eens dat lezen en schrijven bij elkaar horen? Vele scholen zijn het hiermee eens. Daarom leren de meeste kinderen in groep 3 van de basisschool tegelijkertijd om te lezen enZo leuk is oefenen! - Allereerste schrijfspelletjes 4-5 jaar schrijven. Zowel het lezen als het schrijven oefen je met je kind. Op die manier wordt hij/zij er steeds beter in. Leert jouw kind al om te lezen en te schrijven, maar heeft hij/zij meer hulp nodig met schrijven? Dan is het beste AVI E3 boek voor hem/haar wellicht een oefenboekje om te schrijven. Wij kennen een dergelijk boekje, namelijk Zo leuk is oefenen! – Allereerste schrijfspelletjes 4-5 jaar.

Het thema van het boek is oefening baart kunst. Daarom leert je kind in dit boek eerst om zijn/haar naam te schrijven. Zo krijgt hij/zij langzaamaan interesse in letters en woorden. Aan de titel van het boek merk je dat je desgewenst eerder met je kind kunt oefenen. Het boek is namelijk zodanig opgesteld dat ook kleuters ermee kunnen oefenen. Zo zijn er oefeningen in het boekje die de schrijfmotoriek van je kind verbeteren. Het kind leert zelfs om rechte lijnen te tekenen, boogjes te schrijven en zigzaglijnen te maken. Laat je kind dus zien hoe leuk oefenen kan zijn door te kiezen voor het boek Zo leuk is oefenen! – Allereerste schrijfspelletjes 4-5 jaar!

Eigenschappen van het boek Zo leuk is oefenen! – Allereerste schrijfspelletjes 4-5 jaar:

5. Hier met dat geld

Wanneer weet je dat je kind heeft genoten van een boek? Je kunt afleiden dat kinderen een boek leuk vonden, als ze er veel over praten. Daarom scoren boekjes met vragen of opdrachten op het Hier met dat geld AVI E3eind vaak goed. Kinderen blijven op die manier namelijk bezig met de boekjes. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld films en andere mediavormen. Vindt jouw kind verhaaltjes leuk, maar is hij/zij niet echt dol op zelf lezen? Dan kennen wij het beste AVI E3 boekje om hem/haar toch te stimuleren om te lezen. We verwijzen hier naar het boek Hier met dat geld. Dit is een leesboek met geluid en animaties. Hierdoor stimuleer je je kind optimaal om te lezen. Desgewenst kan het kind het verhaal beluisteren door op de luidspreker te klikken. De voorgelezen tekst licht hierbij rood op, waardoor je kind het verhaal mee kan lezen.

Je hebt dus gezien waarom dit boek het beste AVI E3 boek is van kinderen die minder van lezen houden. Echter, we hebben je nog niet verteld waar het verhaal over gaat. In het boek komt Rik met een fles naar school. Kas en Eef willen weten wat er in de fles zit. Er ontstaat een ruzie en de fles gaat kapot. Maar dan vinden de kinderen een schatkaart. Dit lijkt spannend, totdat een man met een pomp juf de lucht wil inblazen. Het blijkt dat de man ook op zoek is naar de schat. Doordat juf Fiep ook zo nieuwsgierig is als haar leerlingen, belandt zij ook in allerlei avonturen.  Wie zal de schat eerst vinden? Lees gauw het boek Hier met dat geld en ontdek hoe dit avontuur afloopt!

Eigenschappen van het boek Hier met dat geld: